Εύκολοι πεντανόστιμοι κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα

Εάν νομίζετε πως οι κεφτέδες θέλουν πολύ χρόνο προετοιμασίας, εμείς σας προτείνουμε τους πιο γρήγορους κεφτέδες που δεν θέλουν τηγάνισμα και μαγειρεύονται με τον πιο γρήγορο και απλό τρόπο.
Υλικά
500 γρ. κιμά από χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο

1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
3 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. γλυκού  μείγμα μπαχαρικών για κιμά ή κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι
για τη σάλτσα
3 ντομάτες πολύ ώριμες, ψιλοκομμένες στο χέρι
2 σκελίδες σκόρδο
1κ.σούπας  κοφτή ζάχαρη
3/4 φλ. ελαιόλαδο
φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μια λεκάνη και τα ζυμώνετε πολύ καλά, βρέχοντας συχνά τα χέρια σας στη βρύση. Το νερό που παίρνει έτσι ο κιμάς τον αφρατεύει πολύ. Πλάθετε κεφτεδάκια στο μέγεθος που σας αρέσει. Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε την ντομάτα, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι για να μη λερώσετε την κουζίνα σας. Μετά από 5-10 λεπτά, βάζετε προσεχτικά τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, με ένα κουτάλι τα περιχύνετε  με τη σάλτσα, σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγομαγειρευτούν για 30 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε τη ρίγανη ή τον βασιλικό ή και τα δυο μαζί.

Extra tips
-Αν δεν σας βρίσκεται φρέσκια ντομάτα, το καλύτερο αποτέλεσμα δίνει ένα κουτί ντομάτα κομμένη που θα πολτοποιήσετε στο μούλτι.
-Τα κεφτεδάκια δεν πειράζει αν σας περισσέψουν την επόμενη ημέρα. Μπορείτε να τα συνοδέψετε είτε με μακαρόνια είτε με ρύζι.  http://www.govastileto.gr