HELLASTHIVA

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Ψωμί με μεσογειακή γεύση Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 10 άτομα

  • 400 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 200 γρ. γάλα πλήρες ή νερό
  • 25 γρ. μαγιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές πράσινες κομμένες σε φετούλες
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα το γάλα με τη μαγιά και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.
  2. Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη μάζα, βγάζουμε από τη λεκάνη και τοποθετούμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
  3. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, τη βάζουμε σε μία λεκάνη και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα και να φουσκώσει.
  4. Τη βγάζουμε ύστερα από τη λεκάνη και την πλάθουμε σε ρολό, το οποίο το κόβουμε σε 10 ομοιόμορφα κομμάτια.
  5. Πλάθουμε τα κομμάτια σε λωρίδες ίδιου μεγέθους και τα γαρνίρουμε από πάνω με τις ελιές και τα ντοματίνια εναλλάξ.
  6. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 45 λεπτά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. http://www.newsbeast.gr