Ταξίδι της FAZ στη διχοτομημένη Κύπρο...

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο ταξιδιωτικό της ένθετο, δημοσιεύει εντυπώσεις από την Κύπρο, παρατηρώντας μεταξύ άλλων ότι από τότε που...

διχοτομήθηκε «τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές χωρίζει μία φυλασσόμενη νεκρή ζώνη μήκους 180 χιλιομέτρων. (…) Μια ευρωπαϊκή τραγωδία που ορίζει την καθημερινότητα όλων των Κυπρίων».

Όπως σημειώνει η FAZ, από τη διχοτόμηση πλήττεται και η Λευκωσία. «Αυτή έχει σήμερα δύο πρόσωπα, κομματιασμένη με δύο αυστηρώς φρουρούμενα συνοριακά περάσματα. Οι προσόψεις των γυαλισμένων με χρήματα της ΕΕ κτηρίων του ελληνικού τμήματος ανταγωνίζονται τη γοητεία της παρακμής στην τουρκική πλευρά».

Επιχειρώντας μια σύγκριση με τη Γερμανία η εφημερίδα της Φρανκφούρτης παρατηρεί ότι «ενώ κομμάτια του Τείχους του Βερολίνου πωλούνται πλέον σαν σουβενίρ, στη Λευκωσία περιπολούν στρατιώτες και στις δύο πλευρές».

Το δημοσίευμα κλείνει με τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη: «Έγινε λόγος για δύσκολα θέματα και αργή πρόοδο στη διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά. Για άλλη μια φορά»...

left.gr