HELLASTHIVA

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Εύκολη συνταγή για παγωτό ροδάκινο

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

3 κρόκοι αυγών
500 γρ. ώριμα ροδάκινα (και παραπάνω)
ένα σφηνάκι βανίλια

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να διαλυθεί. Χτυπήστε λίγο τους κρόκους και προσθέστε τους λίγη ζεστή κρέμα.

Ανακατέψτε και ρίχτε τους στην κρέμα. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε την κρέμα μέχρι να πήξει.
Αφήστε την να κρυώσει καλά. Καθαρίστε τα ροδάκινα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.

Πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήστε τα για 1 ώρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Λιώστε τα στο μύλο για τις πατάτες έτσι ώστε να μην είναι τελείως χυλός.

Ανακατέψτε τα με την κρέμα και προσθέστε βανίλια. Καταψύξτε.     http://www.govastileto.gr