Αρμένικο λαχματζούν.Λαχταριστή πίτσα της Μέσης Ανατολής

λικά για 4 άτομα

  • 200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για ζύμη
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 5 κουταλιές της σούπας φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
  • 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Άνηθο
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι                  

    Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε 500 γραμμάρια αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Την αφήνουμε για λίγη ώρα στην άκρη.
  • Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, ρίχνουμε 200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 3 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο.
  • Προσθέτουμε στον κιμά 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας, άνηθο και μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά, πλάθοντας τον με τα χέρια μας.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε το κάθε μέρος σε ένα στρογγυλό φύλλο.
  • Απλώνουμε πάνω σε κάθε φύλλο τη γέμιση και τη βάζουμε στο φούρνο ανοιχτή. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχματζούν τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.    newsbeast.gr