Κουλουράκια κρασιού.Αφράτα και μυρωδάτα, ιδανικά για τον καφέ

Υλικά για 20 κομμάτια

  • 1 ½ κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1/3 κούπας κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 5 κούπες αλεύρι μαλακό         

    Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά. Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα στερεά.
  • Το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο λίγο, έως ότου έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. newsbeast.gr