Απόδραση στην ατμοσφαιρική Βυτίνα

Στην αγκαλιά του πανέμορφου Μαίναλου, σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από την Τρίπολη, η Βυτίνα είναι ένα από τα πιο ωραία ορεινά χωριά της Πελοποννήσου, στον νομό Αρκαδίας. Το υψόμετρό της ξεπερνά τα χίλια μέτρα και βρίσκεται σε περιοχή με πολύ
πλούσια βλάστηση, με καστανιές, πεύκα και έλατα. Ο παραδοσιακός οικισμός είναι το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά κεφαλοχώρι του Μαινάλου και αποτελεί αγαπημένο και δημοφιλή προορισμό για γνωριμία με την ορεινή Αρκαδία.
Πιστεύεται ότι το όνομά της προέρχεται από τη λέξη «Βυθός», επειδή η Βυτίνα ήταν αρχικά χτισμένη ανάμεσα σε λόφους. Στην αρχαιότητα στην περιοχή λατρεύονταν η θεά Δήμητρα και ο Ίππιος Ποσειδώνας. Ερείπια του ναού του διασώζονται στην είσοδο προς το χωριό Μαγούλιανα.
Σπίτια με κυρίαρχο το ντόπιο μαύρο μάρμαρο εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη, ο οποίος έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη Βυτίνα αλλά και να τη χρησιμοποιήσει ως αφετηρία για εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Για κάποιους, λόγος του ταξιδιού είναι η εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο, για άλλους η στρατηγική θέση της Βυτίνας που διευκολύνει τις επισκέψεις στα χωριά του Μαινάλου και της Γορτυνίας. Την περιοχή επιλέγουν και οι φυσιολάτρες, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο εκθαμβωτικό φαράγγι του Λούσιου.
Κάντε μία στάση στην πλατεία της Βυτίνας και στον ναό του Αγίου Τρύφωνα, που χρονολογείται από το 1846, αλλά και στο Λαογραφικό Μουσείο. Και μην παραλείψετε να κάνετε και τον δικό σας φόρο τιμής στον περίφημο δενδροσκέπαστο δρόμο, που μοιάζει βγαλμένος από παραμύθι.
ΒΥΤΙΝΑ ΒΥΤΙΝΑ ΒΥΤΙΝΑ ΒΥΤΙΝΑ ΒΥΤΙΝΑ
ΛΟΥΣΙΟΣwww.newsbeast.gr