Γαρίδες σωτέ με λευκό κρασί.Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό γαρίδες Νο1 ή Νο2
  • 100 ml ξίδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόκκοι πιπεριού
  • παγάκια
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί                     

    Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα κρύο νερό με τις γαρίδες, το ξύδι, το αλάτι και τους κόκκους μαύρου πιπεριού και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε τις γαρίδες σε ένα σουρωτήρι και αμέσως τις τοποθετούμε σε παγάκια για ένα δεκάλεπτο.
  • Σ’ ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο έως ότου να ζεσταθεί και σωτάρουμε τις γαρίδες.
  • Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Όταν πλέον έχει εξατμιστεί, βάζουμε το θυμάρι και περιμένουμε για λίγο να αφήσει το άρωμα του. www.newsbeast.gr