Γερμανία: «Επώδυνες οι τελευταίες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα»

Σε άρθρο του πρακτορείου αναφέρεται πως τα τελευταία μέτρα θα είναι επώδυνα για τους Έλληνες, καθώς και πως χιλιάδες αναγκάστηκαν να αφήσουν τη χώρα, ενώ πολλοί δουλεύουν για 400 ευρώ σε δουλειές μερικής απασχόλησης.
Τονίζουν ωστόσο πως αναμένουν
μια πτώση της ανεργίας το 2018 της τάξεως του 20%, προσθέτοντας όμως πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε στο να πάρει νέα μέτρα μετά από μία λίστα περικοπών και μεταρρυθμίσεων που ταλαιπώρησαν εκ νέου τον Έλληνα πολίτη.

«Οι τελευταίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα είναι ιδιαίτερα επώδυνες. Οι τράπεζες πρέπει να αφοσιωθούν (στο να χειριστούν) τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Το χρέος της Αθήνας εξακολουθεί να κυμαίνεται στο 180% επί του ΑΕΠ. Η αύξηση της φορολογίας, οι περικοπές των συντάξεων, η μερική απασχόληση, η έλλειψη προοπτικής και η μετανάστευση είναι η πραγματικότητα», αναφέρει το άρθρο του dpa και συνεχίζει στέκοντας στο γεγονός πως χιλιάδες νέοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα εξαιτίας της ανεργίας.

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα τελευταία τέσσερα χρόνια εγκατέλειψαν τη χώρα περίπου 400-500 χιλιάδες νέοι και μορφωμένοι Έλληνες. Τα δύο τρίτα σχεδόν των Ελλήνων εργαζομένων δεν έχουν θέση πλήρους απασχόλησης. Κυρίως νέοι άνθρωποι εργάζονται για λιγότερα από 400 ευρώ μηνιαίως. Γι' αυτό και πολλοί ζουν στα όρια της φτώχειας και εξαρτώνται από τη στήριξη της οικογένειάς τους», γράφουν χαρακτηριστικά.
Το dpa συγκρίνει την Ελλάδα με άλλες χώρες όπως η Κύπρος, που ξεπέρασε τον κίνδυνο με λιγότερους όρους, αλλά και η Ισπανία που έχει αρχίσει να ορθοποδεί, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με το ζήτημα της Καταλονίας.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr