Εφορία: 17.000 πλειστηριασμοί από την Πρωτομαγιά...

Η κόλαση των πλειστηριασμών επιστρέφει. Η Εφορία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 17.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και...

κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών και στήνει στα έντεκα μέτρα 73.000 φορολογουμένους.

Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που χρωστούν φόρους, τέλη και φοροπρόστιμα πάνω από 50.000 ευρώ ο καθένας.

Είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο κάδρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και νιώθουν ήδη τον κλοιό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να σφίγγει απειλητικά γύρω τους.

Όσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία, κατοικίες, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη εάν δεν φροντίσουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους θα τα δουν από την Πρωτομαγιά να βγαίνουν στο σφυρί με ένα κλικ όσο όσο.

Τα τελευταία χρόνια οι πλειστηριασμοί ακινήτων που γίνονταν για χρέη προς το Δημόσιο μετρούνταν στα δάχτυλα. Το 2016 έγιναν μόνο 11 και άλλοι 9 το 2017. Αυτό τώρα αλλάζει. Οι φορολογικές Αρχές έχουν από πέρυσι έτοιμα 16.789 προγράμματα πλειστηριασμών που δεν εκτελέστηκαν.

Οι πλειστηριασμοί αυτοί θα αρχίσουν να εκτελούνται σταδιακά τους επόμενους μήνες αφού και οι δανειστές πιέζουν την κυβέρνηση να τρέξει όσον το δυνατόν γρηγορότερα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για τα χρέη προς το Δημόσιο.

Τα δικαστικά τμήματα των εφοριών έχουν πάρει φωτιά και επιβάλλουν με ρυθμό πολυβόλου τα αναγκαστικά μέτρα στους οφειλέτες. Πάνω από 4.100 υποθήκες σε ακίνητα οφειλετών ενέγραψαν πέρυσι οι εφοριακοί. Πολλοί από αυτούς τους φακέλους θα οδηγηθούν σε πλειστηριασμό.

Η τιμή εκκίνησης για τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου που θα εκποιούνται θα είναι η εμπορική αξία η οποία θα προσδιορίζεται από τον δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου...

Πηγή πληροφοριών: Τα Νέα