Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι                       

    Εκτέλεση

  • Σε ταψί, καθαρίζουμε τις πατάτες σε κύβους ή κυδωνάτες και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και νερό ή ζωμό ίσα ίσα να τις σκεπάζει.
  • Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμόνι και τη ρίγανη.
  • Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C. Ψήνουμε τις πατάτες στους 180 °C για περίπου μιάμιση ώρα.
  • Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες.
  • Όταν τα μπιφτέκια μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ρίγανη.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τις πατατούλες ζεστά. www.newsbeast.gr