Κανταΐφι με τυριά για τις Απόκριες και την Κυριακή της Τυρίνης

Υλικά Για 18 κανταΐφια τυριών:
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
220 γρ. φέτα τριμμένη=2 κούπες
110 γρ. γραβιέρα τριμμένη=1 κούπα ή 1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν και μπέικον

55 γρ. κασέρι τριμμένο=1/2 κούπας
55 γρ. ροκφόρ τριμμένο=1/2 κούπας
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
½ κούπας βούτυρο λιωμένο
½ κούπας μαργαρίνη λιωμένη
1 κούπα γάλα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
500 γρ. φρέσκο κανταΐφι
Εκτέλεση
1. Αναμειγνύουμε τα αυγά, τα τυριά και το πιπέρι.
2. Ξάνουμε το κανταΐφι και το χωρίζουμε σε 18 μέρη. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη ή με υγρή πετσέτα.
Κανταΐφι με τυριά  Κανταΐφι με τυριά
3. Απλώνουμε στο χέρι μας ένα μέρος κανταϊφιού, βάζουμε 2 κουταλιές γέμιση και τυλίγουμε απαλά. Γυρίζουμε το επάνω κάτω (180 μοίρες), το στριφογυρίζουμε και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Επαναλαμβάνουμε.
4. Περιχύνουμε με 2 κουταλιές λίπος κάθε κομμάτι.
Κανταΐφι με τυριά  Κανταΐφι με τυριά
5. Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος και το γάλα να ενωθούν. Περιχύνουμε τα κανταΐφια. Αφήνουμε να πιούν όλο το υγρό μείγμα (1 ώρα περίπου).
6. Ψήνουμε στους 180 ο C, για 35΄-40΄ περίπου (ώσπου να ροδίσουν). Αν ψήσουμε με αέρα θα χαμηλώσουμε κατά 20 ο C τη θερμοκρασία.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

me-nu.gr