Πώς θα χάσεις εύκολα βάρος κόβοντας μια μόνο κακή συνήθειά σου

Μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει και διαβάσει τα πάντα για την υγιεινή διατροφή και οι τάσεις στις δίαιτες αλλάζουν τόσο συχνά όσο και οι τάσεις της μόδας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που κάπου στην προσπάθεια μας να χάσουμε βάρος με τον πιο
ανορθόδοξο ή εξειδικευμένο τρόπο, τις ξεχνάμε. Μία από αυτές είναι η ακόλουθη: Το φαγητό αργά το βράδυ συνδέεται άμεσα με το αυξημένο βάρος και την παχυσαρκία.
Παλιά τα νέα θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο. Μία νέα μελέτη εντούτοις ρίχνει περισσότερο φως στο τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν τρώμε αργά το βράδυ.

Οι ερευνητές παρατήρησαν για 13 μέρες τον βασικό μεταβολισμό 11 γυναικών που κάποιες κατανάλωναν ένα σνακ των 210 θερμίδων στις 10 μ.μ. και οι υπόλοιπες στις 11 μ.μ.  
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν πως ο μεταβολισμός τους είχε αλλάξει προς το χειρότερο καθώς το βραδινό τσιμπολόγημα μείωσε την οξείδωση του λίπους, το ρυθμό δηλαδή με τον οποίο το λίπος μεταβολίζεται σε ενέργεια και δεν αποθηκεύεται ως πλεονάζων λίπος, και αύξησε τα επίπεδα της LDL, της κακής δηλαδή χοληστερίνης.
Αν χρειάστηκαν μόνο 13 μέρες για να μειωθεί ο μεταβολικός ρυθμός και να αυξηθεί η κακή χοληστερίνη, σκεφτείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν πρόκειται για χρόνια συνήθεια.
Το συμπέρασμα είναι πως καλό είναι να τρώμε το τελευταίο μας γεύμα έως τις 8 μ.μ. και να προτιμάμε κάτι υγιεινό και με λίγες θερμίδες. govastileto.gr