Μακαρόν με σοκολάτα.Γαλλικό γλύκισμα με απαλή γεύση

Υλικά για 4 άτομα

Για τα μακαρόν
  • 3 ασπράδια αυγών
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 140 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
Για τη γέμιση
  • 100 γρ. μασκορπόνε
  • 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο              

    Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 140°C και βάλτε στα ταψάκια αντικολλητικό χαρτί.
  • Προσαρμόστε το χτυπητήρι, προσθέστε τα ασπράδια, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε στην μέγιστη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
  • Ρυθμίστε την ταχύτητα στη χαμηλή ένταση και προσθέστε σιγά-σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη.
  • Αφαιρέστε το χτυπητήρι και προσαρμόστε τον αναδευτήρα. Σε χαμηλή ταχύτητα αναμίξτε αργά τα τριμμένα αμύγδαλα.
  • Βάλτε το μίγμα σε ένα κορνέ με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Φτιάξτε δισκάκια των 3 εκ. στα ταψάκια, αφήνοντας λίγα εκατοστά χώρο ανάμεσα στο καθένα.
  • Χτυπήστε ελαφρά το ταψάκι στον πάγκο εργασίας για να μη σπάσουν οι κορυφές.
  • Ψήστε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μπορούν να βγουν με ευκολία από το ταψάκι. Αφήστε τα κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • Ενώ τα μακαρόν κρυώνουν, προσαρμόστε τον αναδευτήρα και προσθέστε το μασκαρπόνε, την λιωμένη σοκολάτα και την σκόνη κακάο.
  • Αναμίξτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βγάλτε προσεκτικά τα μακαρόν από το ταψάκι και φτιάξτε σάντουιτς με την κρέμα σοκολάτας ανάμεσα. Σερβίρετε. www.newsbeast.gr