Μακαρόνια με γαρίδες και μπρόκολο

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • ½ κιλό μπρόκολο βρασμένο
  • 1 κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • 200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο για τα ζυμαρικά
  • 3 φλυτζ. τσαγιού ζουμί από τις γαρίδες
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. γλυκού συμπυκνωμένη ντομάτα
  • 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας εστραγκόν
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών                  

    Εκτέλεση

  • Καίμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν χωρίς σβόλους.
  • Προσθέτουμε το εστραγκόν και λίγο – λίγο το ζουμί από τις γαρίδες, τον τοματοχυμό και τον κύβο.
  • Αφήνουμε να βράσουν 3’, σβήνουμε και προσθέτουμε, την κρέμα και το 1/3 από το τυρί.
  • Σε μεγάλη πιατέλα στρώνουμε τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.
  • Από πάνω στρώνουμε τις γαρίδες, το μπρόκολο πασπαλίζουμε με τυρί, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.www.newsbeast.gr