Κέικ λεμόνι.Λαχταριστή και εύκολη συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη               

    Εκτέλεση

  • Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα το αλεύρι το ηλιέλαιο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ανακατέψτε με μια κουτάλα ή με το μίξερ χειρός.
  • Όσο ανακατεύετε το μείγμα, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα βάλτε το στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
  • Ανάλογα το φούρνο μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο.
  • Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη. www.newsbeast.gr