Ριζότο λαχανικών Ελαφρύ και λαχταριστό.

Υλικά για 2 άτομα

  • 70 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1 μικρή μελιτζάνα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 2-3 μανιτάρια
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα               

    Εκτέλεση

  • Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους, εκτός από τα μανιτάρια και το καρότο που θα τα κόψουμε σε φέτες.
  • Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά μας.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά να λαδωθεί με προσοχή μην καεί.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει.
  • Όταν θα έχει τραβήξει τα υγρά του δοκιμάζουμε το ρύζι (θέλουμε να κρατάει λίγο) αν χρειάζεται κι άλλο βράσιμο προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
  • Αφού έχει τραβήξει τα υγρά του προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μια χούφτα τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε να χυλώσει και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με το τυρί και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. www.newsbeast.gr