Σε συγχαρητήρια επιστολή μετά την επανεκλογή του.Βοήθεια από τον Πούτιν για τους δύο στρατιωτικούς ζητά ο Σαββίδης

Παρέμβαση του ρώσου προέδρου Βλ.Πούτιν για το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, «δεδομένου του υψηλού επιπέδου των ρωσοτουρκικών σχέσεων» ζητά ο Ιβάν Σαββίδης.


Η έκκληση αυτή περιλαμβάνεται στην επιστολή του Ιβάν Σαββίδη με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας στον Βλ.Πούτιν, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.  Συγκεκριμένα για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών ο κ. Σαββίδης αναφέρει: «απευθύνουμε έκκληση προς Εσάς, Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς, να επιστήσετε την προσοχή σας στο περιστατικό με την κράτηση των δύο Ελλήνων πολιτών-στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι οποίοι παραβίασαν λίγα μέτρα σε νυχτερινή περιπολία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, συνελήφθησαν και έκτοτε κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.


Γνωρίζοντας τη στάση σας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που οδηγούν σε όξυνση και πολιτικές πιέσεις, ζητούμε ειλικρινά την προσωπική σας αρωγή για την επίλυση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος για όλους τους Έλληνες».

in.gr