Κουλουράκια με ταχίνι.Ιδανικά για τον καφέ με άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά για 6 άτομα

  • 900 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 350 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • σουσάμι για το πασπάλισμα      

    Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το ταχίνι και τη μισή ποσότητα από τον χυμό πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε φλιτζάνι αναμειγνύουμε τον υπόλοιπο χυμό με τη μαγειρική σόδα και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ.
  • Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κατόπιν προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια.
  • Κάθε φορά προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μπαστουνάκια ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μας και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγη λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε τα κουλουράκια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσοχή να μην τα παραψήσουμε γιατί όσο κρυώνουν θα γίνουν σκληρά.    www.newsbeast.gr