Μπασμπούσα σιροπιαστή.Αιγυπτιακό σάμαλι με γιαούρτι

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
  • 2,5 κουταλάκια μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο αλλά κρύο
  • 2 αβγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1,5 κούπα γιαούρτι
  • 30 αμύγδαλα άσπρα
Για το σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1,5 κούπα νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε στην κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Το αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέκιν και τις βανίλιες.
  4. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
  5. Προσθέτουμε ένα-ένα το αυγά και μετά το σιμιγδάλι εναλλάξ με το γιαούρτι.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
  7. Από πάνω μοιράζουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε το σάμαλι στους 190 βαθμούς για μισή ώρα.
  8. Το βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι. www.newsbeast.gr