Κουφονήσια, φιλόξενες ακτές με κρυστάλλινα νερά

Δε χρειάζεται να φθάσει κανείς μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου, όταν λαχταρά για τις διακοπές του ήλιο, θάλασσα, γαλήνιο περιβάλλον και εξωτικές παραλίες.

Αρκεί, ασφαλώς, να επιλέξει σωστά: Κυκλάδες, Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες, Κουφονήσια.
Όποιος έχει γνωρίσει αυτόν τον ξεχωριστό τόπο ανάμεσα στη Νάξο και την Αμοργό, όπου το μεταφορικό μέσο για τις μετακινήσεις δεν είναι απαραίτητο (οι αποστάσεις είναι μικρές και καλύπτονται εύκολα με τα πόδια), όπου οι παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά προκαλούν τους παραθεριστές για βουτιές και για χαλαρωτική ηλιοθεραπεία, σίγουρα θέλει να επιστρέψει ξανά και ξανά.
Το Πάνω Κουφονήσι έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια σημαντική τουριστική ανάπτυξη χάρη στο ήπιο φυσικό ανάγλυφο, τις φιλόξενες ακτές, τις εξωτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και το γοητευτικό οικισμό του.
Ο οικισμός, με το έντονο κυκλαδίτικο χρώμα του, τα κάτασπρα σπίτια του, τα γραφικά σοκάκια και τις ψαροταβέρνες του (ο αλιευτικός στόλος του νησιού προμηθεύει τις ψαροταβέρνες με άφθονα ψάρια και θαλασσινά), προσφέρεται για ένα ρομαντικό περίπατο.
Εκδρομικά σκάφη συνδέουν το Πάνω με το Κάτω Κουφονήσι, το οποίο με τη σειρά του προσφέρεται για κολύμπι στις ερημικές παραλίες του.
in.gr