4 λόγοι για να αποκτήσεις σκύλο

Ποιος θα διαφωνήσει ότι τα σκυλιά είναι αξιολάτρευτα; Χρειάζονται σίγουρα πολύ φροντίδα και εννοείται πως δεν θα αποφύγεις και μερικές μικροζημιές, αλλά τα οφέλη του να έχεις σκύλο είναι αμέτρητα! Δεν είναι μόνο η συντροφιά και η προστασία που σου παρέχουν αλλά ένας σκύλος μπορεί να σε ωφελήσει και σε 4 τομείς που δεν είχες ιδέα…



1. Σε κάνει πιο ενεργή

Αν θες να είσαι υπεύθυνος ιδιοκτήτης σκύλου θα πρέπει να φροντίζεις να κάνει τη βόλτα του τουλάχιστον 2-3 φορές τη μέρα. Αυτό έμμεσα αναγκάζει και εσένα να βγεις από το σπίτι και να περπατήσεις κάτι που θα ωφελήσει πολύ την υγεία σου αλλά και το τοπικό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς!

2. Σε ωθεί να απολαύσεις έναν περίπατο

Πόσες φορές έχεις ευχαριστηθεί το περπάτημα στους δρόμους της γειτονιάς σου, παρατηρώντας τον χώρο γύρω σου, κάνοντας ευχάριστες σκέψεις; Μήπως ποτέ; Συνήθως είσαι βιαστική και τρέχεις να προλάβεις κάποια υποχρέωση. Η βόλτα λοιπόν με τον σκύλο σου είναι ευκαιρία να χαλαρώσεις και εσύ, ανακαλύπτοντας μέρη στην πόλη σου που ίσως να μην είχες προσέξει πως υπάρχουν!



3. Βελτιώνει την υγεία σου

Σύμφωνα με έρευνες οι κάτοχοι σκύλου έχουν καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία, περισσότερα αντισώματα και κατά συνέπεια χρειάζονται σπανιότατα επίσκεψη σε γιατρό! Αυτό εξηγεί και τον λόγο που τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες με σκύλο συνήθως αρρωσταίνουν πιο δύσκολα και είναι ο αντίλογος σε όσους ισχυρίζονται πως τα κατοικίδια μεταφέρουν μικρόβια που ίσως βλάψουν την υγεία ενός ανθρώπου.

4. Σε κοινωνικοποιεί

Μια βόλτα με τον σκύλο σου μπορεί να είναι η τέλεια ευκαιρία για να γνωρίσεις άλλους ιδιοκτήτες και να πιάσεις κουβέντα. Άλλωστε έχετε ένα σπουδαίο στοιχείο να σας συνδέει που είναι η αγάπη για τα σκυλιά… Ενώ το να βγείτε μαζί για περίπατο με τα σκυλιά σας, είναι η τέλεια ευκαιρία για να γνωρίσεις τον ωραίο γείτονα με το υπέροχο ντόπερμαν! www.govastileto.gr