Γλυκιά κολοκυθόπιτα.

Λίστα Συστατικών

Για τη γέμιση:
100γρ Βιτάμ Κλασικό
2 κιλά κόκκινη κολοκύθα
2 κ.σ μέλι
1 κ.γ κανέλα
100γρ καρυδόψιχα
χοντροκοπανισμένη (προαιρετικά)

Για το χειροποίητο φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130γρ Βιτάμ λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι (1 κοφτό κουτ. γλυκού)
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
300γρ κορν φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων

Πώς να το φτιάξετε

Προετοιμασία της κολοκύθας:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τα εξωτερικά σκληρά φλούδια της, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε βραστό νερό για 35 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία, έως ότου μαλακώσει πολύ καλά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τη βρασμένη κολοκύθα.
Αφού φύγουν τα πολλά νερά, την τοποθετούμε μέσα στο σουρωτήρι και τη σκεπάζουμε με ένα πιάτο, βάζοντάς επάνω του κάτι πολύ βαρύ για να την πιέζει (ώστε να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά). Την αφήνουμε έτσι για 1 ώρα τουλάχιστον.

Προετοιμασία για το χειροποίητο φύλλο:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το λιωμένο Βιτάμ, και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Έπειτα αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Παράλληλα, ρίχνουμε την κολοκύθα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το Βιτάμ, το μέλι, την κανέλα και την καρυδόψιχα.
Ανοίγουμε 2 φύλλα στο μέγεθος του ταψιού μας, το οποίο προηγουμένως έχουμε αλείψει με Βιτάμ. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε πάνω του τη γέμιση. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο και ραντίζουμε την πίτα με λίγο Βιτάμ. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα κομμάτια του φύλλου που περισσεύουν από το ταψί.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου. Μπορούμε να τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα, με μέλι ή ζάχαρη άχνη και κανέλα. (Εναλλακτικά αντί για χειροποίητο φύλλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας για γλυκά ταψιού. Βάζουμε 5 φύλλα στον πάτο του ταψιού, το κάθε ένα αλειμμένο με λιωμένο βιταμ, και για το κλείσιμο της πίτας αλλά 5 φύλλα με την ίδια ακριβώς προεργασία. Τέλος, ραντίζουμε με νερό τα φύλλα από το καπάκι της πίτας και ψήνουμε στους ίδιους χρόνους.)

Χρόνος Ψησίματος 35-40′       blog.cookoo.gr