Παραδομένοι στη μιζέρια οι Έλληνες - Τελευταίοι στη λίστα του ΟΟΣΑ για τις συνθήκες διαβίωσης.

Οι Ελληνες πραγματικά μισούν τη ζωή τους. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας βρίσκεται στο τέρμα της διεθνούς κατάταξης στο ερώτημα πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από τη ζωή τους.
Ανάμεσα σε 35 ανεπτυγμένες αλλά και αναπτυσσόμενες χώρες από όλο τον κόσμο, μόνον η Πορτογαλία και η Ν. Αφρική «σκοράρουν» χειρότερα από την Ελλάδα. Και αυτό γιατί, όπως καταγράφεται στην έρευνα του ΟΟΣΑ, οι Ελληνες παραδόθηκαν ολοκληρωτικά στη μιζέρια την τελευταία δεκαετία περίπου, αφού καμία άλλη χώρα δεν σημείωσε τόσο μεγάλη πτώση στον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών από τη ζωή τους.

Ασφαλώς, η οικονομική κρίση και η κατάρρευση των εισοδημάτων είναι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι Ελληνες είναι τόσο απογοητευμένοι από τη ζωή τους. Γιατί, όπως επισημαίνει και ο ΟΟΣΑ, τα χρήματα μπορεί να μην αγοράζουν την ευτυχία, όμως είναι ένα σημαντικό μέσο για την επίτευξη υψηλότερου επιπέδου ζωής και ευημερίας. Ομως, από την άλλη πλευρά, η έρευνα του διεθνούς οργανισμού καταρρίπτει πολλούς μύθους για τη ζωή στην Ελλάδα.
«Ζούμε στην καλύτερη χώρα του κόσμου», «ο Ελληνας θα βρει πάντα μία χείρα βοηθείας από τον διπλανό του στα δύσκολα», «το υψηλό επίπεδο του εκπαιδευτικού μας συστήματος είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ελληνες επιστήμονες είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό», συνηθίζουμε να λέμε. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ όχι μόνο στα εισοδήματα και τον πλούτο των νοικοκυριών, αλλά και στους δείκτες που αφορούν το περιβάλλον, την εκπαίδευση, το κοινωνικό δίκτυο στήριξης ή τη συμμετοχή των πολιτών στη δημοκρατία.

Πηγή: www.parapolitika.gr