Πετανοί στην Κεφαλονιά.

Στην παραλία αυτή θα προετοιμαστείς να καθίσεις πολλές ώρες. Μπορείς να την απολαύσεις από νωρίς, είναι άλλωστε οργανωμένη και θα βρεις ό,τι ζητήσεις κατά την παραμονή σου εδώ. Αλλά όλα αυτά θα είναι απλώς ένα προοίμιο για το εκπληκτικό
ηλιοβασίλεμα, που περιμένει να σφραγίσει με τα πορτοκαλοκόκκινα χρώματά του, την ημέρα σου.
ΠΕΤΑΝΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Ο λόγος για τους Πετανούς, μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Παλικής, στην Κεφαλονιά. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, έχει μήκος περίπου 850 μέτρα  και είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Λευκό ψιλό βοτσαλάκι, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά σε περιμένουν σε αυτή τη γωνιά της Κεφαλονιάς, που για πολλούς είναι το αντίπαλον δέος του φημισμένου Μύρτου.
ΠΕΤΑΝΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Αφέσου στη γοητεία των Πετανών πριν καν φτάσεις στην παραλία. Απόλαυσε τον φιδογυριστό δρόμο που αποκαλύπτει σταδιακά το «μυστικό» του, τον εκθαμβωτικό όρμο με την ασύλληπτη ομορφιά. Μην πτοηθείς από τη διαφαινόμενη μικρή ταλαιπωρία. Αυτό που θα ζήσεις την αξίζει.
ΠΕΤΑΝΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Το υπερθέαμα της θάλασσας, όπου εναλλάσσονται όλες οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, αποδίδεται στις πολλές πηγές, τα νερά των οποίων καταλήγουν εκεί, ανακατεύοντας χρώματα και δημιουργώντας την πιο εντυπωσιακή παλέτα.
ΠΕΤΑΝΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Γιατί να πας: Για το φυσικό περιβάλλον, που αποθεώνεται στα χρυσοκόκκινα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Γραφικό; Ναι μπορεί, αλλά και απολύτως εκθαμβωτικό. www.newsbeast.gr