Η μεταγραφή του Όλσεν «έσωσε» τον πρώτο σύλλογο της καριέρας του


Η μεταγραφή του πρώην γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Όλσεν, στην Ρόμα έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ, έσωσε από την οικονομική εξαθλίωση τον πρώτο σύλλογο του παίκτη, Μπουνκέφλο FF.
Ο σύλλογος του Μάλμε, ο οποίος
συμμετέχει στην 8η κατηγορία του σουηδικού πρωταθλήματος, δεν κινδυνεύει πλέον από οικονομικό μαρασμό, χάρη στα χρήματα που έλαβε από τη μεταγραφή του 28χρονου στην ομάδα της Ιταλίας.
Σύμφωνα με τους κανόνες της FIFA, το 5% του κόστους της μεταγραφής του Σουηδού θα μοιραστεί ανάλογα στις ομάδες όπου αγωνίστηκε ο Όλσεν έως την ηλικία των 23 ετών. Έτσι η Μπουνκέφλο θα δει τον τραπεζικό της λογαριασμό αυξημένο κατά 60.000 ευρώ.
«Ένα σημαντικό ποσό όπως αυτό θα μπορούσε ασφαλώς να συμβάλει σε επίπεδο ασφάλειας και ευελιξίας του συλλόγου», δήλωσε ο πρόεδρος της Μπουνκέφλο, Κάλε Βαντενχαμάρ, στο Reuters.
«Θα επιθυμούσαμε το ποσό αυτό να χρησιμοποιηθεί με τρόπο τέτοιο που θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή, καθιστώντας δυνατές τις αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά που μένουν εκεί».
Από την πλευρά του ο Όλσεν είπε με δήλωσή του στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet ότι «ήθελα να επιστρέψω μέρος της χαράς που μου πρόσφερε αυτός ο σύλλογος, όταν ήμουν μικρός. Ξέρω τι σημαίνουν αυτά τα χρήματα για την ομάδα και γνωρίζοντας ότι θα πάνε για να χαμογελάσουν ξανά μικρά παιδιά με κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο».   www.naftemporiki.gr