Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
  • 1 λάχανο, μέτριο σφιχτό
  • 1 κιλό κιμάς από μοσχαράκι γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθος
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
  • 3 αβγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίτρο ζωμός από κρέας ή κρεατόσουπα
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • χυμός  από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι               

    Εκτέλεση

  • Αρχικά ζεματίζετε το λάχανο σε νερό που βράζει και χωρίζετε τα φύλλα του.
  • Στη συνέχεια ανακατεύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε κάθε φύλλο λάχανου μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα του κιμά.
  • Τυλίγετε καλά, κλείνοντας τη γέμιση μέσα στα λαχανόφυλλα και στρώνετε τους ντολμάδες σφιχτά τον ένα δίπλα στον άλλο σε μια στρώση στην κατσαρόλα.
  • Τους σκεπάζετε καλά με ένα πιάτο για να μη διαλυθούν στο βράσιμο, προσθέτετε το ζωμό κρέατος, το βούτυρο και το ελαιόλαδο και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 40΄-50΄.
  • Διαλύετε το κορν φλάουρ στο χυμό του λεμονιού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το διαλυμένο κορν φλάουρ.
  • Σιγά σιγά με μια κουτάλα, προσθέτετε στο μείγμα των αυγών κουταλιές από το ζουμί του φαγητού, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γεμίσει το μπολ.
  • Προσθέτετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τους ντολμάδες και αφήνετε να πάρει μια βράση μέχρι να πήξει.
  • Κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει το αυγολέμονο παντού και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά.   www.newsbeast.gr