Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το κρεμμύδι, το γαρίφαλο και το φύλλο δάφνης, για περίπου 5 -6 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κρεμμύδι, το γαρίφαλο και τη δάφνη και κρατάμε το γάλα στην άκρη.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα, για περίπου 2 - 3
λεπτά, μέχρι να ενωθούν και να σχηματιστεί μια πυκνή, μπεζ κρέμα.
Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο, ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί και ανακατεύουμε.
Για τον κιμά
Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το
ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο για
περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ο κιμάς και να γίνει σπυρωτός.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να
καλύψει τα υλικά.
Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς και να «δέσει» η σάλτσα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βράζουμε τα ζυμαρικά 1 - 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε, λαδώνουμε το ταψί και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.
Απλώνουμε από πάνω τον κιμά και τέλος την μπεσαμέλ και ψήνουμε για
περίπου 50 λεπτά - 1 ώρα, έως ότου ροδίσει το φαγητό στην επιφάνεια. www.newsbeast.gr