Άγρια ομορφιά στο Κάτεργο της Φολεγάνδρου

Η Χώρα της είναι κουκλίστικη, σκαρφαλωμένη σε ύψωμα 200 μέτρων, στην ανατολική πλευρά του νησιού. Πιο παραδοσιακή είναι η Άνω Μεριά, ενώ υπάρχουν και οι μικρότεροι οικισμοί, ο Πετούσης και ο Καραβοστάσης.
Η Φολέγανδρος φημίζεται για την παράξενη ομορφιά της, με τις απόκρημνες ακτές, τα κατακόρυφα βράχια, τα πολλά ακρωτήρια. Μία από τις πιο διάσημες παραλίες της είναι αυτή στο Κάτεργο, που έχει και μεγάλη ιστορία.

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα αλλά και άγρια ακρογιάλια που έχετε δει. Δεν είναι μόνο η δύσκολη πρόσβαση - αν και αναμφίβολα αξίζει τον κόπο. Είναι και ο εκτυφλωτικός ανελέητος ήλιος που τη λούζει, αλλά και η ιστορία του ονόματός της, που συνδέεται με την εξόρυξη αιματίτη από το σημείο.
Για να φτάσετε στο Κάτεργο είτε θα πάρετε το καραβάκι από τον Καταβοστάση είτε, αν έχετε όρεξη για περπάτημα, θα βαδίσετε στο μονοπάτι από το Λιβάδι. Κι έτσι θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα βοτσαλάκια του Κάτεργου, τα κρυστάλλινα βαθιά νερά του και τη θέα τη νησίδα Πελαγία.
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ
ΚΑΤΕΡΓΟ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣΚΑΤΕΡΓΟ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣΚΑΤΕΡΓΟ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣΚΑΤΕΡΓΟ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣΚΑΤΕΡΓΟ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΕΡΓΟ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣwww.newsbeast.gr