Σαρακήνικο στη Μήλο

Στην ούτως ή άλλως συναρπαστική Μήλο, των φιλόξενων ανθρώπων και της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας, έχεις την ευκαιρία να κάνεις μπάνιο και να απολαύσεις τη θάλασσα σε μέρη μοναδικά. Αυτό το υπέροχο Κυκλαδονήσι ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά του,
που συνδυάζει τον τραχύ χαρακτήρα των ηφαιστειογενών σχηματισμών με το μπλε του Αιγαίου.
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ
Στο καλειδοσκόπιο των παραλιών του νησιού, προϊόν της ηφαιστειακής αυτής γης, ξεχωρίζουν σημεία που συμπυκνώνουν το νόημα της λέξης «εμπειρία». Με άλλα λόγια, δεν γίνεται να πας στο νησί και να μην τα επισκεφτείς. Ένα τέτοιο μέρος είναι το φημισμένο Σαρακήνικο, μια απόκοσμη ωδή στη διαρκή «συνομιλία» των δυνάμεων της φύσης- ηφαίστειο, αέρας, νερό- και το σαγηνευτικό αποτέλεσμά της.
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ
Ορμητήριο των Σαρακηνών πειρατών, που της χάρισαν και το όνομά τους, το Σαρακήνικο θυμίζει τοπίο σεληνιακό, με τα ηφαιστειογενή λευκά βράχια, την απόλυτη απουσία βλάστησης και το μπλε φόντο του.
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ
Για εκείνους που θα θελήσουν κάτι πιο «συνηθισμένο» μέσα στο εκθαμβωτικό κρεσέντο του Σαρακήνικου, υπάρχει και μία μικρή αμμουδιά. Αλλά είναι κρίμα να φτάσεις ως εδώ και να μην νιώσεις την εμπειρία των επιβλητικών και απόκοσμων βράχων. Αν βέβαια φυσάει δυνατός βόρειος άνεμος, καλό είναι να αποφύγεις το Σαρακήνικο. Είπαμε, τον πρώτο λόγο εδώ τον έχει η φύση, και γίνεται το θέλημά της.
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΜΗΛΟΣ
Γιατί να πας: Για το σεληνιακό τοπίο με τους παράδοξους σχηματισμούς των ολόλευκων βράχων και την αντίθεσή τους με την απολαυστική θάλασσα. Και για να αναζητήσεις στα βράχια τα ίχνη από τις δέστρες των πειρατικών πλοίων, νιώθοντας κομμάτι της ταραγμένης ιστορίας τούτου του τόπου. www.newsbeast.gr