Στικ κοτόπουλου µε σάλτσα πιπεριάς.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
2 αβγά
150 ml κρέµα γάλακτος
1 κ.σ. µουστάρδα της αρεσκείας σας
250 γρ. φρυγανιά, τριµµένη
1 κ.σ. ξερό θυµάρι
1 κ.σ. ξερή µαντζουράνα
αλάτι και πιπέρι

500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
(περίπου) 200 ml ελαιόλαδο (για το τηγάνισµα)

Για τη σάλτσα

3 πιπεριές Φλωρίνης, ψηµένες*
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη
2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
χυµός από 1 λεµόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε το αλεύρι και την πάπρικα, σε ένα άλλο τα αβγά µε την κρέµα γάλακτος και τη µουστάρδα και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά µε τα µυρωδικά και το αλατοπίπερο.
Κόβουµε τα φιλέτα κοτόπουλου εγκάρσια σε φέτες πάχους 1 εκ. και ύστερα σε λωρίδες πλάτους 1 εκ. Αλατοπιπερώνουµε τα στικ και τα πασπαλίζουµε µε τη γραβιέρα. Τα περνάµε από το πρώτο µπολ µε το µείγµα αλευριού – πάπρικας, στη συνέχεια από τα αβγά και τέλος από τη φρυγανιά. Αφήνουµε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ώστε να σφίξει η κρούστα.
Ετοιµάζουµε τη σάλτσα ψιλοκόβοντας τις ψηµένες πιπεριές. Τις βάζουµε σε ένα µπολ, µαζί µε το γιαούρτι, την πάπρικα, το σχοινόπρασο, το ελαιόλαδο και τον χυµό λεµονιού. Ανακατεύουµε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το λάδι και τηγανίζουµε τα στικ και από τις δύο πλευρές, έως ότου χρυσίσουν. Σερβίρουµε µε τη σάλτσα.
* Πώς ψήνουµε τις πιπεριές: Αφού τις πλύνουµε και τις στεγνώσουµε, τις αλείφουµε µε ελαιόλαδο µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Τις ψήνουµε σε προθερµασµένο, στους 180°C, φούρνο, µέχρι να αρχίσουν να µαυρίζουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε ελάχιστα και τις βγάζουµε. Τις κλείνουµε µέσα σε πλαστική σακούλα, ώστε να ιδρώσουν, για περίπου 15 λεπτά. Τις βγάζουµε και αφαιρούµε τη φλούδα, τους σπόρους και το κοτσάνι.     tovima.gr