Κρεµµυδόψωµο.

Σερβίρεται για ορεκτικό, αντικαθιστά µια πίτσα
Υλικά
(για 4-5 άτοµα)   
Για τη ζύµη
  • 300 γρ. αλεύρι, µαλακό
  • 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 150 ml γάλα
  • 30 γρ. µαγιά, νωπή
  • 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέµιση
  • 2 ξερά κρεµµύδια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • λίγο φρέσκο θυµάρι
Εκτέλεση
1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C. Σε κατσαρολάκι µε µεταλλικό χερούλι ρίχνουµε το λάδι της γέµισης και τα κρεµµύδια και τα σοτάρουµε µέχρι να πάρουν χρώµα. Αλατίζουµε και αρωµατίζουµε µε το θυµάρι. Σκεπάζουµε το κατσαρολάκι µε ένα κοµµάτι λαδόκολλας και το βάζουµε στον φούρνο για 20 λεπτά.Το βγάζουμε με προσοχή για να μην καούμε.
2. Εν τω µεταξύ, ετοιµάζουµε τη ζύµη ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε µεγάλο µπολ. Πλάθουµε σε µπάλα, καλύπτουµε µε µεµβράνη κουζίνας και αφήνουµε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
3. Σε αλευρωµένη επιφάνεια ανοίγουµε τη ζύµη µε τον πλάστη φτιάχνοντας ένα τετράγωνο χοντρό φύλλο, πάχους ενός δαχτύλου. Αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για µισή ώρα ακόµη.
4. Τσιµπάµε λίγο τις άκρες να σχηµατίσουν ένα «καγκελάκι». Καλύπτουµε την επιφάνεια του ψωµιού µε τα κρεµµύδια και ψήνουµε στον φούρνο στους 190°C για 10-12 λεπτά. Το ζυµάρι πρέπει να είναι τραγανό απέξω και αφράτο µέσα.    www.tovima.gr