Αλόννησος, ο παράδεισος των Σποράδων

Η Αλόννησος είναι από τα πρώτα νησιά του Αιγαίου, που κατοικήθηκαν και αν κάτι την χαρακτηρίζει -πέρα από το φυσικό της κάλλος- είναι η απόλυτη ηρεμία, που εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον. Θεωρείται, όμως από πολλούς και η αδικημένη των Σποράδων, καθώς η Σκιάθος και η Σκόπελος έχουν «κλέψει» όλη τη δόξα, ως οι δημοφιλέστεροι προορισμοί.

Ωστόσο, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να περάσουν ήσυχες διακοπές, συνδυάζοντας τη θάλασσα και τη φύση. Άλλωστε, οι παραλίες είναι το μεγάλο της ατού. Οι περισσότερες είναι με βότσαλο και τυρκουάζ νερά, ενώ το τοπίο συμπληρώνουν τα πεύκα που φτάνουν μέχρι κάτω.  Μηλιά, Κοκκινόκαστρο, Ρουσούμ Γιαλός, Μουρτιάς, Λεφτός Γυαλός και Άγιος Δημήτριος είναι μερικές μόνο από τις πανέμορφες παραλίες του νησιού.
Ο επισκέπτης έχει, επιπλέον, τη δυνατότητα να ασχοληθεί όλες τις εποχές του χρόνου με εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως  πεζοπορία, ψάρεμα, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις. Ειδικά, η πεζοπορία σε αυτό το κατάφυτο περιβάλλον είναι μία εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσεις, αν ζεις σε πολύβοα αστικά κέντρα. Αλλά και για τους λάτρεις των καταδύσεων, η Αλόννησος αποτελεί ένα από τα καλύτερα καταδυτικά σημεία της Ευρώπης, σύμφωνα με το έγκριτο blog για καταδύσεις «World Adventure Divers».
Γύρω από το νησάκι Βράχος, βρίσκεται βυθισμένη μια αρχαία πολιτεία και αποτελεί μία αδιάψευστη απόδειξη της μεγάλης ιστορίας του νησιού. Άλλωστε, από παλιά υπήρξε ένας τόπος πλούσιος σε χλωρίδα και πανίδα.
Η Αλόννησος είναι και η «πατρίδα» της μεσογειακής φώκιας Μονάχους-Μονάχους (Monachus-Monachus) και σε μία επίσκεψη στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο του νησιού, αν σταθείτε τυχεροί, μπορεί τη συναντήσετε. Στην περιοχή του Πάρκου μπορεί κανείς, επίσης, να δει το αγριοκάτσικο των Γιούρων, μαυροπετρίτες και αιγαιόγλαρους.
Ολόκληρο το νησί διατηρεί ένα παραδοσιακό ύφος. Μικροί ψαράδικοι οικισμοί και φιλόξενοι κάτοικοι θα σας υποδεχτούν εγκάρδια, ανταμείβοντας την επιλογή σας για πραγματικά ήσυχες διακοπές.





www.newsbeast.gr