Η υπέροχη Παλιά Πόλη του Ναυπλίου

Το Ναύπλιο είναι από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας. Και δημοφιλής προορισμός, για όλες τις εποχές, με το Φθινόπωρο να θεωρείται από πολλούς, ως η ιδανικότερη για να το επισκεφτείς. Είναι μάλλον αυτή η μυστηριακή γοητεία και τα χρώματα του φθινοπώρου, που έρχονται να δέσουν τόσο αρμονικά με την ατμόσφαιρα που αποπνέει το Ναύπλιο.

Και είναι αυτή η αίσθηση της «περαντζάδας στον χρόνο» που κάνεις, καθώς περιπλανιέσαι στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Το Ναύπλιο έχει πολλά αξιοθέατα για να δεις, όπως το Παλαμήδι και το Μπούρτζι, αλλά και την Παλιά του Πόλη, στην οποία δίνεις ξανά και ξανά ραντεβού για να την επισκεφτείς.
Και της είσαι πάντα πιστός, αφού η γοητεία που εκπέμπει, απλά σε μαγεύει. Κάθε γωνιά της είναι κι ένα ταξίδι στον χρόνο και είναι εκεί για να σου υπενθυμίσει το ένδοξο παρελθόν της πόλης. Άλλωστε, το Ναύπλιο είχε ενεργό ρόλο στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και στα χρόνια μετά την απελευθέρωση.
Η Παλιά Πόλη εκτείνεται βόρεια του Κάστρου της Ακροναυπλίας, από τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό έως τον προμαχώνα των Πέντε Αδελφών. Η βόλτα στα γραφικά σοκάκια της είναι μαγευτική, αφού ο επισκέπτης περνάει ανάμεσα σε πλατείες και καλοδιατηρημένα νεοκλασικά κτίρια, αλλά και γραφικά ταβερνάκια μαγαζιά.  Εκεί, θα συναντήσετε και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.
Από την Παλιά Πόλη μπορείτε να περάσετε απέναντι στο Μπούρτζι, ενώ οι πιο ρομαντικοί θα ενθουσιαστούν με τον περίπατο στην Αρβανιτιά, όπως ονομάζεται η ιστορική τοποθεσία μεταξύ του βράχου του Παλαμηδίου και των νότιων υπωρειών της Ακροναυπλίας. 





www.newsbeast.gr