Η λίμνη Δόξα θα σας μαγέψει

Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες, όπου το ανθρώπινο χέρι με σεβασμό απέναντι στη φύση, συνεργάζεται μαζί της και το αποτέλεσμα είναι απλά, μαγευτικό. Η λίμνη Δόξα και το τοπίο γύρω από αυτήν είναι από τις ομορφότερες περιοχές, όχι μόνο της Κορινθίας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.
Και δεν είναι υπερβολή ο χαρακτηρισμός που της έχουν αποδώσει…  «Κορινθιακή Ελβετία»! Ανάμεσα στον Χελμό, τη Ντουρτνουβάνα και τη Ζήρεια και με πολλά χωριά να την
περικυκλώνουν, σχεδόν κυκλικά, η τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων αποτελεί πόλο έλξης πλήθους επισκεπτών.
Και μοιάζει το σκηνικό σαν να έχει ξεπηδήσει από πίνακα ζωγραφικής. Πυκνά δάση κοσμούν τα βουνά γύρω από τη λίμνη, ενώ η φύση χαρίζει απλόχερα τα καλύτερα της χρώματα, προσθέτοντας μικρές πινελιές σε αυτό το μωσαϊκό εικόνων.
Πάνω σε μια στενή λωρίδα γης, μέσα στην τεχνητή λίμνη, που η κατασκευή της ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1990, βρίσκεται το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Φανούριου. Μάλιστα, λέγεται ότι στο βυθό της βρίσκεται το παλιό εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν μια βουτά στα νερά της σε αναζήτησή του.
Απέναντι στην πλαγιά του βουνού, με τη μοναδική θέα προς τη λίμνη, αλλά και την ιστορία του, βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, με το κρυφό σχολείο που λειτουργούσε σε αυτό. Αλλά και το υπέροχο γλυκό τριαντάφυλλο, που είναι και το σήμα κατατεθέν της Μονής.





www.newsbeast.gr