Η τούρτα του έρωτα

Υλικά
•   300 γρ. σαβαγιάρ
•   10 κεράσια γλυκό του κουταλιού ή μαρασκίνο

Για τη μους σοκολάτας
•   350 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
•   3 κ. σ. κονιάκ
•   100 γρ. τυρί κρέμα
•   1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
•   8 αυγά


Για την κρέμα γκανάς
•   250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
•   70 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κομμένο σε κυβάκια
•   200 ml. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
•   50 ml. γάλα φρέσκο

Για το σιρόπι
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο νερό
2 κ. σ. κονιάκ
1 κ. γλ. λεμόνι

Εκτέλεση
-Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, βάζοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα, και βράζοντάς τα, σε μέτρια φωτιά, για 2' με 3', (από την ώρα που θα πάρει βράση) και το αφήνουμε να κρυώσει.
-Βάζουμε τα κεράσια, κομμένα στα δύο σ᾿ ένα σουρωτήρι και τ᾿ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
-Έπειτα ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτας.
-Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκκους και χτυπάμε τα ασπράδια, σε σφιχτή μαρέγκα.
-Χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει.
-Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ή μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
-Όταν λιώσει, προσθέτουμε το κονιάκ, κι ανακατεύουμε. (Αν σφίξει η σοκολάτα μην φοβηθείτε, με τους κρόκκους θα στρώσει).
-Έπειτα, ρίχνουμε τους κρόκκους έναν - έναν, στη σοκολάτα και τους ενσωματώνουμε με αυγοδάρτη, ή με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα.
-Αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, συνεχίζοντας το χτύπημα.
-Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην την ξεφουσκώσουμε.
-Βάζουμε τη μους στο ψυγείο, σκεπασμένη να σφίξει, για δυο - τρεις ώρες, ή για λίγο στην κατάψυξη.
-Όταν σφίξει η μους, βάζουμε σ᾿ ένα δίσκο για τούρτες, το τσέρκι, (χωρίς τον πάτο) και στρώνουμε, μία στρώση σαβαγιάρ.
-Μ᾿ ένα πινέλο, τα βρέχουμε με το σιρόπι, να μαλακώσουν και απλώνουμε πάνω τους την μισή μους.
-Καλύπτουμε την μους με μια στρώση σαβαγιάρ και με το πινέλο, τα βρέχουμε κι αυτά με σιρόπι και τελειώνουμε, με τη δεύτερη στρώση μους, που την ισιώνουμε με μια σπάτουλα σερβιρίσματος.
-Βάζουμε το δίσκο με το γλυκό, στην κατάψυξη για 40'- 50', να παγώσει λίγο, για να την ξεφορμάρουμε και να την καλύψουμε πιο εύκολα, με τη γκανάζ.
-Ώσπου να παγώσει η τούρτα, ετοιμάζουμε τη γκανάς.
-Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ή μαρίζ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
-Όταν λιώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο σε κύβους.
-Ανακατεύουμε µε την σπάτουλα, μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μείγμα, να γίνει λείο και ρευστό.
-Αφήνουμε την γκανάς να ᾿ρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-Όταν παγώσει η τούρτα, μ᾿ ένα μαχαίρι, την ξεκολλάμε απ᾿ τα τοιχώματα, ανοίγουμε το τσέρκι με προσοχή και το αφαιρούμε.
-Απλώνουμε την γκανάς στην επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας, και την στρώνουμε μ᾿ ένα μεγάλο μαχαίρι.
-Σχεδιάζουμε πάνω στην τούρτα, με μια οδοντογλυφίδα την καρδιά και τοποθετούμε τα κεράσια.
-Βάζουμε την τούρτα, για 5 - 6 ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμη, να την απολαύσουμε με το έτερόν μας ήμισυ.

Χρόνια πολλά σ᾿ αυτούς που γιορτάζουν...
Πηγή:faghta-giagias.blogspot.com