Πίτα φαρινάτα.Ιταλική ρεβυθόπιτα για συνοδευτικό σε ντιπ και σάλτσες

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κούπα αλεύρι ρεβιθιού
  • 1 κούπα νερό
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε το χυλό προσθέτοντας όλα τα υλικά μαζί.
  2. Αφήνετε στην άκρη για 2 ώρες για να ξεκουραστεί το αλεύρι και να απορροφήσει σωστά τα υγρά.
  3. Προθερμαίνετε το τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι και απλώνετε, όπως όταν φτιάχνετε κρέπες.
  4. Ψήνετε για τρία λεπτά και γυρίζετε με σπάτουλα. Η πίτα πρέπει να είναι τραγανή.
  5. Κόβετε σε κομμάτια και πασπαλίζετε με μυρωδικά της επιλογής σας.
  6. Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά όπως θυμάρι ή ρίγανη, 1 σκελίδα σκόρδο και λίγη σκόνη τσίλι ή κύμινο ή καυτερή πάπρικα.                  www.newsbeast.gr