«Όχι άλλες φόλες στους δρόμους»

Τουλάχιστον δέκα σκυλιά βρέθηκαν νεκρά μέσα σε λίγες μέρες στην Τρίπολη επειδή έφαγαν δηλητηριασμένα φαγητά, τα οποία έχουν σκορπίσει στις γειτονιές της πόλης.
«Όχι άλλες φόλες στους δρόμους» διαβάζουμε σε μία οδό, αφού τα τραγικά περιστατικά έχει προκαλέσει την αντίδραση των πολιτών και φιλοζωικών οργανώσεων.

Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλος Τρίπολης ανέφερε πως «δυστυχώς, δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να εντοπίσουμε όλες τις φόλες που σκόρπισαν τα χέρια των εγκληματιών. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως σημαντικός αριθμός βρίσκεται ακόμη σε διάφορα σημεία».
«Εθελοντές αλλά και φιλόζωοι της περιοχής δίνουν μεγάλη μάχη να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των θανάσιμων περιστατικών και υπάρχουν φοβίες πως θα βρεθούν και άλλα ζώα» σημείωσε το Φιλοζωϊκό Σωματείο Τρίπολης προαναγγέλοντας ότι απευθυνθεί στην αστυνομική διεύθυνση για καταγγελίες κατά αγνώστων υπευθύνων.
«Οι υπεύθυνοι αυτού του μαζικού εγκλήματος θα πάψουν πολύ σύντομα να κοιμούνται ήσυχα, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διαπράττουν εις βάρος αθώων ταλαίπωρων ψυχών» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Και οι οργανώσεις εφιστούν την προσοχή στους γονείς κατά τις μετακινήσεις των παιδιών τους σε παιδικές χαρές και σχολεία. «Προσοχή μεγάλη προς όλους τους γονείς καθώς πρόκειται για πολύ ισχυρά δηλητήρια, τα οποία επιφέρουν άμεσα το θάνατο.
»Τα ανεγκέφαλα, ασυνείδητα δίποδα τέρατα που σκόρπισαν το θάνατο δεν έχουν υπολογίσει πως αν συνεχίσουν αυτή την εγκληματική τους ενέργεια, είναι θέμα χρόνου στην Τρίπολη να θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα!» τόνισε το Σωματείο.
Παράλληλα, ο δήμος Τρίπολης καταδίκασε την προσπάθεια εξόντωσης ανυπεράσπιστων ζώων υπενθυμίζοντας ότι «τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/­2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κ.λ.π.), τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο».
Στην ανακοίνωσή του ο δήμος καλεί τους δημότες, σε περίπτωση που αντιληφθούν συμπτώματα δηλητηρίασης σε κάποιο αδέσποτο ζώο, να απευθυνθούν στους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους για την άμεση μεταφορά του.                    www.efsyn.gr