Βελούχι Ευρυτανίας, πόλος έλξεως για τους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού

Στις πανέμορφες πλαγιές του όρους Τυμφρηστού (ψηλότερη κορυφή του, το Βελούχι, με υψόμετρο 2.315), σε μικρή απόσταση από το Καρπενήσι (10 χλμ), υποδέχονται τους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού οι θαυμάσιες
εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου.
Οι φίλοι του σκι, αρχάριοι ή έμπειροι σκιέρ, έχουν στη διάθεσή τους 18 πίστες υψηλών προδιαγραφών (χωρίζονται ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας σε πράσινες, μπλε, κόκκινες και μαύρες), που ανταποκρίνονται απόλυτα σε κάθε είδους απαιτήσεις, και σύγχρονους αναβατήρες (lifts), που λειτουργούν με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.
H οργανωμένη πίστα snowboard προσφέρει έντονες και διασκεδαστικές στιγμές στους λάτρεις του αθλήματος, αλλά και στους απλούς θεατές. Για τους πιο τολμηρούς, οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ελεύθερες διαδρομές (off piste) του χιονοδρομικού κέντρου είναι η ιδανική επιλογή.
Μια ξεχωριστή νότα μέσα στο χιονισμένο, κατάλευκο τοπίο δίνει το μοντέρνο σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου, με την ξύλινη επένδυση, τη ζεστή ατμόσφαιρα και το σύγχρονο design. Οι σκιέρ, οι snowboarders, αλλά και όσοι επιθυμούν απλώς να απολαύσουν την υπέροχη θέα στις πλαγιές του Τυμφρηστού, μπορούν να απολαύσουν εδώ τον καφέ, το ποτό τους, λαχταριστά σνακ και ποιοτικά εδέσματα.
Εξάλλου, το ice bar – snow bar προσφέρει μια πραγματικά πρωτόγνωρη νυχτερινή εμπειρία clubbing σε όσους αποζητούν δυνατή μουσική, σφηνάκια, κοκτέιλ και χορό στο χιόνι, σε μια φωτισμένη πίστα.
Το πλήρως εξοπλισμένο ski shop του Χιονοδρομικού Κέντρου προσφέρει στους ενδιαφερομένους πολλές επιλογές σε ό,τι αφορά τον κατάλληλο ρουχισμό ή εξοπλισμό, ενώ η οργανωμένη σχολή σκι – snowboard ανταποκρίνεται στις ανάγκες όσων επιθυμούν να κάνουν στο Βελούχι τα πρώτα τους βήματα με παγοπέδιλα και να μυηθούν στα μυστικά του σκι από έμπειρους δασκάλους.
Η πεζοπορία στο χιόνι φορώντας χιονορακέτες, η οδήγηση ενός snowmobile και η βόλτα με ένα έλκηθρο είναι μερικές ακόμη από τις δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να επιδοθούν οι επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου, εφόσον δεν αρκεστούν σε μια απλή βόλτα με τον εναέριο αναβατήρα «Τάκης Φλέγκας», που ξεκινά από το σαλέ και φθάνει στις αφετηρίες των υπόλοιπων αναβατήρων.                       www.in.gr