Κουτσούμπας: Ψεύτικα διλήμματα...

«Η συνταγματική αναθεώρηση υπηρετεί τους αλληλένδετους στόχους της προώθησης συγκεκριμένων αναγκών του αστικού συστήματος προκειμένου να εξασφαλίσει την...

απρόσκοπτη λειτουργία του, αλλά και της προώθησης της προεκλογικής αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με νέα ψεύτικα διλήμματα που προσπαθούν να αποκρύψουν τη στρατηγική τους σύγκλιση σε ένα στόχο, τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας» επισήμανε στην ομιλία του στη Βουλή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε ότι μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει ότι «κάτι προχωρεί» από τις προεκλογικές εξαγγελίες της, αλλά «κανένα προοδευτικό περιτύλιγμα δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό περιεχόμενο της συνταγματικής αναθεώρησης και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το Σύνταγμα κατοχυρώνει την εξουσία της κυρίαρχης τάξης προωθεί τους στόχους και τις συμμαχίες της που είναι σε ευθεία αντίθεση με τα πραγματικά συμφέροντα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Αναφέροντας ότι όλες οι αναθεωρήσεις του συντάγματος έχουν ως στόχο την αποτύπωση σε συνταγματική μορφή των αναγκών του αστικού συστήματος, τόνισε ότι αυτόν τον στόχο υπηρέτησαν οι συνταγματικές αναθεωρήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και ο ίδιος στόχος «τον οποίο υπηρετούν και οι δύο παρά τους καυγάδες» αποτυπώνεται στις προτάσεις και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στην τωρινή αναθεώρηση.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι με τις προηγούμενες αναθεωρήσεις έγιναν αλλαγές που αφορούσαν το πεδίο δράσης του κεφαλαίου και ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο την ισχύ του δικαίου της ΕΕ όχι μόνο έναντι απλών νόμων, αλλά και έναντι του ίδιου του συντάγματος και βάσει όλων αυτών «φορτώσατε στον λαό τρία μνημόνια».

Πρόσθεσε ότι παρά τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, με τις προτάσεις του «δεν θίγει καμία από τις αντιδραστικές αλλαγές που κατοχυρώνουν την ισχύ των λεγόμενων υπερεθνικών κέντρων».

Είπε ότι ο πρώτος στόχος στον οποίο συμπίπτουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα είναι η εξασφάλιση της «περιβόητης κυβερνητικής σταθερότητας» προκειμένου «να μην διαταράσσεται η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής από την εκάστου συγκυρία».

«Το κρίσιμο ζήτημα για τον λαό είναι όχι μόνο να μην συναινέσει, αλλά να αντιπαλέψει τον στόχο της κυβερνητικής πολιτικής σταθερότητας επιδιώκοντας με τον αγώνα του να καθυστερεί αντιλαϊκά μέτρα, να βάζει εμπόδια, να ανοίγει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελός του» τόνισε.

Είπε ότι δεύτερος στόχος στον οποίο συμπίπτουν είναι η «αναπαλαίωση του σάπιου διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, απέναντι στο οποίο υπάρχει έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια».

Επισήμανε ότι η «δήθεν αντινεοφιλελεύθερη ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και τόσο αντινεοφιλελεύθερη, καθώς και στο ισχύον Σύνταγμα υπάρχουν διακηρύξεις για αναγνώριση δικαιωμάτων, αλλά, «για το δικαίωμα στην εργασία μπορούν καλύτερα να μιλήσουν τα εκατομμύρια των ανέργων, των υποαπασχολούμενων και των νέων παιδιών που δεν ξέρουν τι θα πει δικαίωμα σήμερα», για το δικαίωμα στη στέγη «η ΝΔ έβαλε τον ΕΝΦΙΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τον διατήρησε απογειώνοντας τους πλειστηριασμούς», το Σύνταγμα δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να ψηφίσει τον «απεργοκτόνο νόμο της», ενώ σε ό,τι αφορά το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι «οι αγρότες πριν προλάβουν να στήσουν τα αγροτικά μπλόκα, να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους, στείλατε τις δικαστικές διώξεις».

Χαρακτήρισε «καραμπινάτη νεοφιλελεύθερη πολιτική» την πρόταση της κυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση γιατί εισάγει τον όρο της ανταποδοτικότητας που αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ...            nonews-news.blogspot.com