Συγκεντρώσεις κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δύο παράλληλες διαμαρτυρίες ενάντια στη σχεδιαζόμενη λογοκρισία του διαδικτύου και τα άρθρα άρθρων 11 και 13 της υπό ψήφιση Οδηγίας για τα Πνευματικά δικαιώματα στην ενιαία ψηφιακή αγορά είναι προγραμματισμένες σήμερα στη 1 μ.μ. στην Αθήνα (Σύνταγμα) και στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, «οργανώνουμε την Ευρωπαϊκή ημέρα ελευθερίας τους διαδικτύου. Σε πολλές πόλεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια ημέρα θα υπάρξουν πορείες και διαμαρτυρίες για την σχεδιαζόμενη λογοκρισία του διαδικτύου που ετοιμάζεται με την μορφή των άρθρων 11 και 13 της νέας, υπό ψήφιση Οδηγίας».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται το εξής: «Δεν είμαστε ενάντια στο σύνολο της οδηγίας. Είμαστε ενάντια στα δύο συγκεκριμένα άρθρα (11 και 13) που αντί να βελτιώνουν την κατάσταση θα κάνουν σοβαρή ζημιά στο διαδίκτυο στην Ευρώπη και δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη στους κολοσσούς να ελέγχουν το διαδίκτυο. Ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εφαρμόζουν αυτόματη λογοκρισία, περιορίζοντας το δικαίωμά μας στην έκφραση και στην ενημέρωση».    www.efsyn.gr