Στουρνάρας: Ψέλισε το επόμενο δίλλημα,”Ή Κατασχέσεις ή νέο Μνημόνιο”

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ “ΑΝΑΤΡΟΠΗ”

Στην εκπομπή, σε ένα σημείο ο Πρετεντέρης,
δίνει πάσα σε Στουρνάρα, για να επιβεβαιώσει πόσο καλά πάνε τα πράγματα….Τώρα δεν πιστεύω να περιμένατε να τον στριμώξει κιόλας. Έτσι ο Πρετεντέρης, “ενημερώνει” τον Στουρνάρα ότι του είπαν του Σαμαρά, ότι το πλεόνασμα είναι δεδομένο, ότι το χρηματοδοτικό κενό θα καλυφθεί χωρίς μέτρα, και κυρίως χωρίς νέα δάνεια, χωρίς δηλαδή νέο Μνημόνιο.
Το πρώτο, που έκανε εντύπωση,είναι ότι ο Στουρνάρας, δεν τόλμησε να τα επιβεβαιώσει κατηγορηματικά, αφού επαναλάμβανε ότι “¨Όπως άκουσε, ότι ο είπε ο Πρωθυπουργός”, “Όπως άκουσε,
ότι είπε η Μέρκελ”, κτλ……Αποστάσεις, από μπουρδολογία πήρε, με λίγα λόγια!
Το σημαντικότερο, είναι στο ερώτημα, για το αν χρειαστεί νέο μνημόνιο, είπε, ότι για να μην πάρουμε νέο δάνειο, μπορεί να βρούμε χρήματα από το υπόλοιπο του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπό την προϋπόθεση, να μην χρειαστούν αυτό το υπόλοιπο οι τράπεζες…..
“Και για να μην το χρειαστούν λέει, το συνδέουμε με το θέμα με τους πλειστηριασμούς, που κουβεντιάζεται αυτές τις μέρες!” 
 
Δεν επεκτάθηκε, αλλά ο Στουρνάρας μας ξεφούρνισε το Μέγα Επιχείρημα της κυβέρνησης για να στηρίξει τις απελευθερώσεις των πλειστηριασμών, υποθέτουμε. Να πάρουν οι τράπεζες λεφτά από τους πλειστηριασμούς, και έτσι να περισσέψουν δανεικά, για το 2014!!