Με ψωμί και τυρί η σίτιση και σκέτο νερό η απολύμανση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου! Απίστευτη η κατάσταση σύμφωνα με τους γιατρούς

Τραγελαφικές και απίστευτες καταστάσεις έχουν διαδραματιστεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου σύμφωνα
με ανακοίνωση της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως καταγγέλλουν η απολύμανση των επιφανειών και του ιματισμού γινόταν με σκέτο νερό, ορισμένα φάρμακα δεν υπάρχουν ούτε για αστείο ενώ έχει συμβεί μια μέρα να διανεμηθεί μετά από καθυστέρηση ωρών ως φαγητό στους ασθενείς ψωμί και τυρί!
Απόφαση γενικής συνέλευσης Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου
Αναλυτικότερα όπως καταγγέλει η ένωση στην ανακοίνωσή της:
Για το νοσοκομείο Ρεθύμνου
• Φάρμακα απολύτως αναγκαία είναι σε έλλειψη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι γιατροί θεραπεύουν πια με κριτήριο την διαθεσιμότητα του αντιβιοτικού και όχι την ανάγκη της νόσου, και τα ανθεκτικά μικρόβια χορεύουν στην πλάτη όλων μας. Διουρητικά, τα πιο φτηνά φάρμακα αλλά και τα πιο απαραίτητα, δεν είναι διαθέσιμα πάντα. Ερυθροποιητίνη, το φάρμακο επανάσταση που μείωσε τις μεταγγίσεις σε νεφροπαθείς και αιματολογικούς ασθενείς, είχαμε 20 μέρες να χορηγήσουμε. Ινότροπα για ανάταξη του σόκ, αντιεπιληπτικά και μια λίστα 2 σελίδων άλλα φάρμακα έγιναν είδος προς αναζήτηση.
• Η λάτρα του νοσοκομείου, η ”απολύμανση” των επιφανειών και το πλύσιμο του μολυσματικού ιματισμού, αποκαλύφθηκε με έγγραφο από τον υπεύθυνο καθαριότητας, ότι γινόταν με σκέτο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
• Η σίτιση των ασθενών, κατά μαρτυρία των ιδίων, έγινε μια μέρα με ψωμί και τυρί και υπήρξαν ημέρες που το μεσημεριανό διανεμήθηκε αργά το απόγευμα, με νηστικούς τους αρρώστους επί 10 ώρες.
• Δύο χρόνια τώρα οι εφημερίες εκτελούνται παράνομα, χωρίς να υπογράφονται από διοικητή και καταπατώντας το επιτρεπόμενο ωράριο, για το οποίο η χώρα μας είναι στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Η εφημεριακή κάλυψη είναι το ανέκδοτο του μήνα για πολλές ειδικότητες. Δεν έχουμε καθημερινά ορθοπεδικό, ΩΡΛ, οφθαλμίατρο, ακτινολόγο. Δεν έχουμε κανένα ουρολόγο. Ένας καρδιολόγος συνταξιοδοτήθηκε και δεν αντικαθίσταται. Το προσωπικό θυσιάζει τις υπερωρίες και τις εφημερίες για να μην μείνει τελείως ακάλυπτο το νοσοκομείο, γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα τις πληρωθεί.
• Η επιπλέον μείωση των κονδυλίων για τα νοσοκομεία από το 2014, δημιουργεί εφιαλτικό σενάριο και πανικό για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και όλοι γνωρίζουν ότι το νοσοκομείο δεν έχει κονδύλια για μετά τον Ιούνιο. Το τμήμα επειγόντων τον μισό μήνα λειτουργεί με δύο ειδικευόμενους, που συγχρόνως καλύπτουν και τις κλινικές.
Αρκετές εξετάσεις αίματος δεν εκτελούνται λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.
• Το γραφείο προσωπικού υπολειτουργεί, εξαιτίας μετακινήσεων μικροκομματικών συμφερόντων και επιδιώξεων, του ντόπιου πολιτικού κατεστημένου.
• 3,5 εκατομύρια ανασφάλιστοι συνάνθρωποι μας, έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια. Διακόπτουν τα φάρμακα τους και δεν επισκέπτονται γιατρό ακόμη και ετοιμοθάνατοι. Δεν έχουν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που απαιτεί μια ολιγοήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο, δεν έχουν να πληρώσουν το φαρμακείο, δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο των 5 ευρώ. Δύο φορές η Ένωση γιατρών κατέθεσε αίτημα στο διοικητικό συμβούλιο για δωρεάν νοσηλεία των ανασφάλιστων και απάντηση δεν έλαβε ποτέ.
Οι γιατροί του νοσοκομείου μετά από γενική συνέλευση αποφάσισαν ότι
1. από τον Μάρτιο δεν θα εκτελούνται οι εφημερίες εφόσον το πρόγραμμα δεν φέρει την υπογραφή του διοικητή του νοσοκομείου, ώστε να είναι νόμιμο και να φαίνεται ποιος είναι ο νομικά υπεύθυνος για την εφημεριακή κάλυψη του νοσοκομείου Ρεθύμνου
2. θα προχωρήσουν σε παρέμβαση στο ΔΣ την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 12.30, με σκοπό να αναλάβει και αυτό τις ευθύνες που του αναλογούν για τις εφημερίες και τα προβλήματα του νοσοκομείου
3. θα οργανώσουν ομάδα-παρατηρητήριο καταγραφής ελλείψεων φαρμάκων και υγειονομικών υλικών
4. θα δημιουργήσουν ομάδα υποδοχής και διευθέτησης των ανασφάλιστων ασθενών μαζί με το ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης
5. θα σταθούν απέναντι σε κάθε διαθεσιμότητα εργαζόμενου στο νοσοκομείο
6. στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και απαιτούμε αναβάθμιση της μονάδας του ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο σε ΚΥ αστικού τύπου. http://www.makeleio.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Σπιτικό προφιτερόλ

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

Το ξέφρενο πάρτι ξανάρχισε...

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων