Καλλυντικά από το … ψυγείο σας

Έχετε ποτέ σκεφτεί πως το καλύτερο εμπορικό κέντρο βρίσκεται μέσα στη κουζίνα
σας; Φτιάξτε μόνοι τα καλλυντικά σας, χωρίς να ανησυχείτε για το κόστος και για την ποιότητα των προϊόντων που βάζετε στο δέρμα σας!
Μαλλιά
Τίποτα δεν είναι καλύτερο από το ελαιόλαδογια να ενυδατώσει τα μαλλιά σας. Απλώστε το στα μαλλιά σας, επιμένοντας στις άκρες αλλά αποφεύγοντας τις ρίζες. Καλύψτε τα μαλλιά σας με μεμβράνη κουζίνας και κρατήστε τα ζεστά για 20 λεπτά. Στη συνέχεια λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν και το μαλακτικό που χρησιμοποιείτε. Τα μαλλιά σας θα είναι λαμπερά και υγιή.
Για τους κρύους μήνες του χειμώνα, μια εξαιρετική επιλογή είναι η κρέμα από αβοκάντο. Ενυδατώνει και προστατεύει τα μαλλιά. Βάλτε ένα ώριμο μαλακό αβοκάντο στο μίξερ. Αφού γίνει κρέμα, ανακατέψτε το μαζί με 2 κουταλιέςγιαουρτιού. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και συνεχίστε με το κανονικό σας λούσιμο.
Για όσους θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους σπιτικό σαμπουάν δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο από το να ακολουθήσουν την παρακάτω συνταγή:
Προμηθευτείτε άσπρο άοσμο αγνό σαπούνι. Το τρίβουμε στον τρίφτη και παίρνουμε:
10 κουταλιές τριμμένο σαπούνι
400 γραμμάρια αφέψημα βοτάνων που σας ταιριάζει
3 κουταλιές γάλα
2 κουταλάκια μέλι
5 σταγόνες λάδι δεντρολίβανου
2 φύλα ζελατίνης

Φτιάξτε ένα δυνατό αφέψημα με τα βότανα, σουρώστε το, βάλτε 300 γρ. σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε μέσα το σαπούνι. Ανακατέψτε για να διαλυθεί καλά. Ανακατέψτε σε άλλο δοχείο το γάλα, το μέλι και το λάδι δεντρολίβανου. Έπειτα ανακατέψτε τα δυο μίγματα και την ζελατίνη που έχετε διαλύσει στο υπόλοιπο (100 γρ.) αφέψημα και ανακατέψτε καλά. Όταν κρυώσει το βάζετε σε χαμηλό βάζο.
Πρόσωπο
Μάσκες προσώπου
Λιπαρές επιδερμίδες
Απλώστε στο λαιμό και το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια, ένα ασπράδι αβγού, ανακατεμένο με λίγες σταγόνες λεμονιού  για 20 λεπτά. Είναι ιδανική μάσκα. Μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με κρύο.
Ξηρές επιδερμίδες
Ανακατεύετε έναν κρόκο αβγού με λίγο μέλι και προσθέτετε 10 σταγόνες λάδι ελιάς. Απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο και στο λαιμό για 20 λεπτά (εκτός από την περιοχή των ματιών) και την αφαιρείτε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.

Κανονικές επιδερμίδες
Ανακατεύετε 3 κουταλιές γιαούρτι και 1 κουταλάκι μέλι μέχρι το μείγμα να γίνει πολτός.
Απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο και στο λαιμό, την αφήνετε για 20 λεπτά και την αφαιρείτε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.
Μάσκα κατά των ρυτίδων
Πάρτε 30 ml χυμό λάχανου και αναμίξτε τον με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Με το να απλώνετε αυτό το μίγμα τακτικά στο πρόσωπο, για 20 λεπτά, βοηθά στην απομάκρυνση των ρυτίδων.
Μάσκα με μπανάνα για την σύσφιξη 
Λιώστε μια ώριμη μπανάνα σε ένα μπολ και προσθέστε μέσα στο μείγμα ένα κουταλάκι μέλι. Απλώστε στο δέρμα και αφήστε το για 10 λεπτά. Η μάσκα αυτή έχει την ιδιότητα να συσφίγγει το δέρμα.
Κρέμες προσώπου
Κάντε peeling με φυσικά συστατικά! Σε μια κούπα καφέ, βάλτε 2 κουταλιές μέλι και χοντρό μαγειρικό αλάτι. Ανακατέψτε το μείγμα πολύ καλά και τοποθετήστε το στο πρόσωπο σας, εκτός από τη περιοχή γύρω από τα μάτια. Τρίψτε ελαφρά με κυκλικές κινήσεις επιμένοντας στην περιοχή της μύτης και του πηγουνιού σας. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό.
Για να φύγουν τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα
Αναμίξτε ίσες ποσότητες χυμό λάιμ, γλυκερίνης και ροδόνερου. Απλώνετε αυτή τηλοσιόν στο πρόσωπο τακτικά, πριν τον ύπνο για να φύγουν τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα και άλλα δερματικά σημάδια.
Τέλος, για να έχετε ένα δέρμα που θα ακτινοβολεί ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας και την ηλικία σας, ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή!
Ανακατέψτε ίσες ποσότητες χυμό αγγουριού, χυμό λεμονιού και ροδόνερο. Απλώστε αυτή τη λοσιόν στο πρόσωπο και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.


Flow Magazine