Μήνυση στη NASA για το μυστηριώδες πέτρωμα – Απόδειξη εξωγήινης ζωής σύμφωνα με επιστήμονα

Μήνυση στη NASA υπέβαλε ένας αστροβιολόγος από την Καλιφόρνια με την κατηγορία ότι η αμερικανική
διαστημική εταιρεία δεν εξερεύνησε ένα μυστηριώδες πέτρωμα που ανακάλυψε πριν δυο εβδομάδες το ρομποτικό σκάφος Mars Opportunity.
Όπως υποστηρίζει ο Δρ. Rhawn Joseph, το μυστηριώδες αντικείμενο είναι ένα «ζωντανό ον που φύτρωσε από σπόρους».
Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από το Δικαστήριο να δώσει εντολή στη NASA να «εξετάσει και να ερευνήσει επιστημονικά έναν υποτιθέμενο βιολογικό οργανισμό».
«Η άρνηση της NASA να πάρει κοντινές φωτογραφίες από διάφορες γωνίες, η άρνηση να πάρει μικροσκοπικές φωτογραφίες του δείγματος και η άρνηση να δημοσιεύσει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης είναι αδικαιολόγητη, επικίνδυνα αμελής και περίεργη», δήλωσε ο Δρ. Joseph.
Το ρομποτικό σκάφος Mars Opportunity φωτογράφιζε για περισσότερο από ένα μήνα μια συγκεκριμένη περιοχή, καθώς δεν μπορούσε να μετακινηθεί λόγω της κακοκαιρίας.
Ωστόσο, σε μια φωτογραφία που τραβήχθηκε στις 8 Ιανουαρίου εμφανίστηκε ένα πέτρωμα το οποίο δεν ήταν ορατό στις προηγούμενες φωτογραφίες, κάτι που προκάλεσε πολύ μεγάλη εντύπωση.
Η NASA υποστηρίζει ότι το πέτρωμα είχε κολλήσει κάτω από το Opportunity και «απεγκλωβίστηκε» καθώς το ρόβερ άρχισε να κινείται.
Ο Δρ. Joseph ζητά από τη NASA να του παραχωρήσει τις αρχικές φωτογραφίες για να τις ερευνήσει αλλά και να τραβήξει εκατοντάδες νέες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από διάφορες γωνίες.
Ο Αμερικανός αστροβιολόγος υποστηρίζει ότι το υποτιθέμενο πέτρωμα στην ουσία είναι μια εξωγήινη μορφή ζωής και πως η NASA βιάστηκε να το χαρακτηρίσει χωρίς να κάνει την απαραίτητη έρευνα. http://www.econews.gr