Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως να ασφαλίσετε το Wi-Fi router σας από απρόσκλητους επισκεπτες

Αρχικά υποθέτω ότι το Wi-Fi δίκτυό σας προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Αν δεν έχετε, ελέγξτε
τις ρυθμίσεις του router σας και βάλτε ένα κωδικό αμέσως.
Αλλά τίποτα δεν είναι ποτέ απόλυτα ασφαλές, έτσι και στο Wi-Fi δίκτυο σας μπορεί να έχετε απρόσκλητους επισκέπτες. Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις.
Κάθε τεχνική που έχω δει για τη διάσπαση του κωδικού του Wi-Fi περιλαμβάνει είτε ένα λεξικό ή μια επίθεση brute-force (επίθεση ωμής βίας-εξαντλητική δοκιμή πιθανών κωδικών). Υπάρχει ένα πολύ απλό εργαλείο για την προστασία του δικτύου σας από αυτές τις επιθέσεις: ένας πολύ ισχυρός κωδικός πρόσβασης. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κωδικό, με τυχαία σειρά αριθμών, κεφαλαία και πεζά γράμματα και σημεία στίξης, έτσι ώστε να μην βρεθεί στο λεξικό.
Από τη στιγμή που και άλλα άτομα κατά πάσα πιθανότητα έχουν πρόσβαση στο wifi (με δική σας συγκατάθεση) θα πρέπει να πληκτρολογήσετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης χειροκίνητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να αποφύγετε το L, το I και O σαν γράμματα, και τα ψηφία 1 και 0.Με αυτό θα αποφευχθεί η σύγχυση, όταν οι υπόλοιποι θα διαβάζουν τον κωδικό πρόσβασης και θα τον πληκτρολογούν.
Δοκιμάστε τη δύναμη του κωδικού πρόσβασης με το how secure is my password, το οποίo εκτιμά πόσο καιρό θα έπαιρνε ένα τυποποιημένο PC για να σπάσει τον κωδικό πρόσβασης σας. Αν θα χρειαστούν πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια για να σπάσει, κρατήστε το κωδικό σε ασφαλές σημείο.
Όταν θα θέλετε να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης σας με άλλα άτομα θα ήταν καλό να πληκτρολογείτε εσείς τον κωδικό και να μην τους τον αναφέρετε. Επίσης, σε περίπτωση που πιστεύετε ότι ήδη κάποιος έχει τον κωδικό πρόσβασης σας, πρέπει να τον αλλάξετε γρήγορα, αυτό θα τους κάνει αναγκαστικά να αποσυνδεθούν από το δίκτυο.
Εκτός από τον κωδικό πρόσβασης σας, βεβαιωθείτε ότι το Wi-Fi σας έχει ρυθμιστεί σωστά. Πηγαίνετε στην οθόνη ρύθμισης του router σας και ελέγξετε τις επιλογές. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κρυπτογράφηση WPA2. Εάν το router σας δεν υποστηρίζει WPA2, χρησιμοποιήστε WPA-Personal – ή ακόμα καλύτερα, αγοράστε ένα νέο router.
(secnews)

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.