Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως να ασφαλίσετε το Wi-Fi router σας από απρόσκλητους επισκεπτες

Αρχικά υποθέτω ότι το Wi-Fi δίκτυό σας προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Αν δεν έχετε, ελέγξτε
τις ρυθμίσεις του router σας και βάλτε ένα κωδικό αμέσως.
Αλλά τίποτα δεν είναι ποτέ απόλυτα ασφαλές, έτσι και στο Wi-Fi δίκτυο σας μπορεί να έχετε απρόσκλητους επισκέπτες. Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις.
Κάθε τεχνική που έχω δει για τη διάσπαση του κωδικού του Wi-Fi περιλαμβάνει είτε ένα λεξικό ή μια επίθεση brute-force (επίθεση ωμής βίας-εξαντλητική δοκιμή πιθανών κωδικών). Υπάρχει ένα πολύ απλό εργαλείο για την προστασία του δικτύου σας από αυτές τις επιθέσεις: ένας πολύ ισχυρός κωδικός πρόσβασης. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κωδικό, με τυχαία σειρά αριθμών, κεφαλαία και πεζά γράμματα και σημεία στίξης, έτσι ώστε να μην βρεθεί στο λεξικό.
Από τη στιγμή που και άλλα άτομα κατά πάσα πιθανότητα έχουν πρόσβαση στο wifi (με δική σας συγκατάθεση) θα πρέπει να πληκτρολογήσετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης χειροκίνητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να αποφύγετε το L, το I και O σαν γράμματα, και τα ψηφία 1 και 0.Με αυτό θα αποφευχθεί η σύγχυση, όταν οι υπόλοιποι θα διαβάζουν τον κωδικό πρόσβασης και θα τον πληκτρολογούν.
Δοκιμάστε τη δύναμη του κωδικού πρόσβασης με το how secure is my password, το οποίo εκτιμά πόσο καιρό θα έπαιρνε ένα τυποποιημένο PC για να σπάσει τον κωδικό πρόσβασης σας. Αν θα χρειαστούν πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια για να σπάσει, κρατήστε το κωδικό σε ασφαλές σημείο.
Όταν θα θέλετε να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης σας με άλλα άτομα θα ήταν καλό να πληκτρολογείτε εσείς τον κωδικό και να μην τους τον αναφέρετε. Επίσης, σε περίπτωση που πιστεύετε ότι ήδη κάποιος έχει τον κωδικό πρόσβασης σας, πρέπει να τον αλλάξετε γρήγορα, αυτό θα τους κάνει αναγκαστικά να αποσυνδεθούν από το δίκτυο.
Εκτός από τον κωδικό πρόσβασης σας, βεβαιωθείτε ότι το Wi-Fi σας έχει ρυθμιστεί σωστά. Πηγαίνετε στην οθόνη ρύθμισης του router σας και ελέγξετε τις επιλογές. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κρυπτογράφηση WPA2. Εάν το router σας δεν υποστηρίζει WPA2, χρησιμοποιήστε WPA-Personal – ή ακόμα καλύτερα, αγοράστε ένα νέο router.
(secnews)

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ειδικοί κατέγραψαν 46 αρνητικές συνέπειες των social media

Νέα μελέτη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τις επιπτώσεις από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι αναμφισβήτητο ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έφεραν πολυεπίπεδες μεταβολές και μικρές αλλά και μεγάλες επαναστάσεις σε κάθε τομέα της προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

«Ταφόπλακα» στις λαϊκές αγορές από τον Άδωνι!

Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο Πισσαρίδη, που οδηγεί στον αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις των αγροτών – παραγωγών Νέο γύρο σφοδρών αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αλλάζει άρδην το τοπίο στις λαϊκές αγορές.

Πώς οι ανατιμήσεις αλλάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022 εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η επίδραση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες, μεταφορικό και ενεργειακό κόστος στις τελικές τιμές των προϊόντων διατροφής.

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη