Ποινή για 180.000 αιώνιους φοιτητές. Δίδακτρα “πρόστιμο” αντί διαγραφής

Χαράτσι στους «αιώνιους» φοιτητές είναι το εναλλακτικό σενάριο της
αυτόματης διαγραφής τους από τα μητρώα των ΑΕΙ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.


Ξεπήδησε από τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και κυκλοφορεί σαν… σκιά στα συρτάρια των υπουργών Παιδείας από την εποχή της Α. Διαμαντοπούλου.
Η σύσταση του ΟΟΣΑ για κατάργηση της δωρεάν διανομής των φοιτητικών συγγραμάτων και αντικατάστασή της με κουπόνι αγοράς μεταχειρισμένων βιβλίων και η πρόταση του ίδιου Οργανισμού για επιβολή διδάκτρων – ποινής στους «φοιτητές που καθυστερούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους» αποτελούν το πακέτο – «βόμβα» που μπορεί να εκραγεί στις σχολές το επόμενο διάστημα.
Αυτό για το οποίο μπορεί κάποιος να στοιχηματίσει με άνεση είναι ότι σε πείσμα του νόμου Διαμαντοπούλου, που έχει καθορίσει σαφή διαδικασία και αυστηρά χρονοδιαγράμματα, δεν πρόκειται να λυθεί αυτομάτως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο γόρδιος δεσμός των «αιώνιων» φοιτητών.
Για να εφαρμοστεί ο νόμος και να διαγραφούν από τα αρχεία των ιδρυμάτων περίπου 180.000 φοιτητές, εκ των οποίων η πλειονότητα λιμνάζει στα μεγαθήρια του Καποδιστριακού και του Αριστοτέλειου, απαιτείται η συνέργεια των ΑΕΙ.