Πρόκληση Ρ.Τ.Ερντογάν: Η Αγία Σοφία θα λειτουργήσει ως τζαμί στις 30 Μαΐου- Εξοργισμένος ο Βαρθολομαίος

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει την Αγία
Σοφία να λειτουργήσει ως τέμενος την Παρασκευή 30 Μαϊου, μια ημέρα μετά την Επέτειο της Άλωσης από τον Μωάμεθ τον Πορθητή, ο οποίος την μετέτρεψε σε τζαμί!
Φυσικά, η κίνηση του αυτή προκαλεί και εκθέτει την μνημονιακή κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά που εξακολουθεί να σκύβει το κεφάλι και να ξεπουλάει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην Τουρκία περιμένοντας τι ακριβώς; Mάλλον ούτε ο ίδιος γνωρίζει...
Οργισμένος ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε στην Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, στα εκλογικά σχέδια του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί προκειμένου να συσπειρώσει εθνικιστές και συντηρητικούς μουσουλμάνους, ενόψει των εκλογών του Αυγούστου.
Ο Πατριάρχης ήταν κάθετος, λέγοντας πως αν σταματήσει να λειτουργεί ως μουσείο τότε «θα πρέπει να λειτουργήσει ως εκκλησία, διότι γι’ αυτό κτίστηκε».
Ηδη από τον Ιανουάριο το περιβάλλον του Ερντογάν διαρρέει πως σχεδιάζεται να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί, με «αντάλλαγμα» την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr