Αποκάλυψη: Κατάσχουν την πολυτελή κατοικία πασίγνωστης ανακρίτριας – άλλη μία “πασίγνωστη” στο στόχαστρο;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα τελευταία εικοσιτετράωρα κατάσχεται η πολυτελής κατοικία ανακρίτριας η οποία απασχόλησε το πανελλήνιο με την απόπειρα της να “καθαρίσει” άτομο της παπανδρεϊκής συμμορίας για σκάνδαλο εθνικής σημασίας σχετιζόμενο με το μνημόνιο.

Η απόπειρα αυτή απέτυχε παταγωδώς μετά από την άμεση παρέμβαση του νυν προέδρου του ΔΣΑ, Γιάννη Αδαμόπουλου, παρέμβαση που την οδήγησε στο πειθαρχικό.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να μην σχετίζεται άμεσα με τα καθήκοντα της ανακρίτριας, αφήνει όμως τεράστια ερωτηματικά για το κατά πόσον λειτουργοί της δικαιοσύνης μπορεί να είναι ευάλωτοι σε σημείο που να ρισκάρουν την καριέρα αλλά και το ίδιο τους το μέλλον, σε πιέσεις της πολιτικής ηγεσίας. Αυτό διότι είναι δεδομένο πως το τραπεζικό σύστημα ελέγχεται πλήρως από την πολιτική ηγεσία λόγω της δόλιας ανακεφαλαιοποίησης με δημόσιο χρήμα και της ατιμωρησίας των τραπεζιτών.

Υπάρχει όμως και άλλη μία πληροφορία που αφορά άλλη ανακρίτρια που χειρίστηκε μεγάλο σκάνδαλο με πλήρη αποτυχία, αφού όχι μόνον φυγαδεύτηκαν μυστηριωδώς βασικοί κατηγορούμενοι, αλλά το δημόσιο κινδυνεύει να απωλέσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η καταγγελία έγκειται στην περιουσιακή κατάσταση της ανακρίτριας που φέρεται να έχει αγοράσει πολυτελές διαμέρισμα σε ακριβή συνοικία των Βορείων Προαστείων που δεν φαίνεται να δικαιολογείται από τις νόμιμες αμοιβές της. Όπως και για την σχέση της με πασίγνωστο επιχειρηματία που στο παρελθόν είχε εισπράξει ποσό – μαμούθ από επιχειρηματική συμφωνία με έναν εκ των φυγόδικων μεγάλης υπόθεσης.

Η πολιτεία θα έπρεπε να έχει θεσπίσει ήδη το πόθεν έσχες και στους λειτουργούς της δικαιοσύνης, ακόμα και αναδρομικά. Θα είχαν αποφευχθεί πολλά δεινά για την πατρίδα. http://olympia.gr/2014/03/01/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84/#more-374542