Σνόουντεν: Η τρομοκρατία αποτελεί κάλυψη για τις παρακολουθήσεις.

Aκόμα μεγαλύτερες αποκαλύψεις από τα έγγραφα της NSA τα οποία διέρρευσε στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις υποσχέθηκε ο Έντουαρντ Σνόουντεν σε μια μη αναμενόμενη εμφάνιση μέσω δορυφόρου στη συνδιάσκεψη TED 2014 στο Βανκούβερ.
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί περί...
παραπλάνησης εταιρειών τεχνολογίας από την NSA με σκοπό την δημιουργία «backdoors» στα συστήματά τους, κάτι που καθιστά τα δεδομένα τους ευάλωτα σε χάκερ από όλο τον κόσμο.
 
«Σταματάμε στα αλήθεια την τρομοκρατία; Θεωρώ πως όχι» δήλωσε. «Η κατακλείδα είναι ότι η τρομοκρατία αποτέλεσε πάντα κάλυψη για δράσεις. Η τρομοκρατία προκαλεί συναισθηματικές αντιδράσεις». Υποστήριξε μάλιστα ότι οι πράξεις του εξέθεσαν μία από τις πιο επικίνδυνες κληρονομιές της εποχής μετά την επίθεση της 11ης Σεπτέμβρη.
Ο Σνόουντεν επέμεινε ότι έπραξε με αυτόν τον τρόπο για το καλό του αμερικανικού λαού. Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι θα ήθελε να επιστρέψει στις ΗΠΑ αν του δινόταν ασυλία. «Δεν θέλω να βλάψω την κυβέρνησή μου» υποστήριξε επισημαίνοντας πάντως «το ότι είναι πρόθυμη να αγνοήσει τις νόμιμες διαδικασίες και να κηρύξει ενοχή χωρίς δίκη είναι μεταξύ των πραγμάτων εναντίον των οποίων πρέπει να αγωνιστούμε ως κοινωνία». «Είμαι ζωντανή απόδειξη ότι ένα άτομο μπορεί να τα βάλει με τις ισχυρότερες υπηρεσίες πληροφοριών στον κόσμο και να νικήσει» τόνισε μεταξύ άλλων.
Απαντώντας τέλος στην ερώτηση για το αν θα έπρεπε να αδιαφορούν για το ζήτημα οι χρήστες του Ίντερνετ οι οποίοι δεν κάνουν κάτι αξιόμεμπτο, δήλωσε: «εγκαταλείπετε τα δικαιώματά σας. Τα δικαιώματά σας έχουν σημασία, γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα τα χρειαστείτε. Οι άνθρωποι θα έπρεπε να μπορούν να σηκώσουν το τηλέφωνο και να καλέσουν τις οικογένειές τους, να στείλουν ένα μήνυμα σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, να αγοράσουν ένα βιβλίο online, χωρίς να ανησυχούν τι μπορεί να σκεφτεί για αυτό η κυβέρνηση στο μέλλον. Έχουμε δικαίωμα στην ιδιωτικότητα».
Πηγή:  tvxs.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κ. Σισμανίδης: Δεν έχω αμφιβολία ότι είναι ο τάφος του Αριστοτέλη...

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ Ερχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί - εξπρές σε σπίτια

Η φούσκα των ακινήτων και τα ενοίκια στο θεό – Μια αντιαναπτυξιακή και αντικοινωνική στρέβλωση

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων